Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως παραπάνω απ’ όσο...

5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως παραπάνω απ’ όσο αντέχεις!

Λίγο πριν τις γιορτές, σου είχαμε πει τι να κάνεις για να μην το παρακάνεις με το φαγητό. Όμως, φυσικά για ακόμα μια φορά το παράκανες και θα το παρακάνεις με το φαγητό γιατί έχεις ακόμα τόσα τραπέζια μέχρι να περάσει το εορταστικό mood!

Πριν το επόμενο γεύμα, αρχικά θυμήσου να κάνεις την κίνηση που σου έχουμε πει και στη συνέχεια να έχεις στο μυαλό σου όσα θα σου πούμε παρακάτω! Τι θα σου πούμε; Τι συμβαίνει στο σώμα με το υπερβολικό φαγητό!

5 πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως παραπάνω απ’ όσο αντέχεις και τα έχουμε συγκντρώσει όλα εδώ!


Υπνηλία

Ξέρεις πολύ καλά την αίσθηση: Έχεις φάει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο τραπέζι, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις! Η υπερκατανάλωση φαγητού, προκαλεί το σώμα σου να παράγει επιπλέον ινσουλίνη, με αποτέλεσμα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου να φτάνουν πολύ ψηλά και στη συνέχεια θέλεις απλά να κοιμηθείς!

Τουαλέτα

Όταν τρως πάρα πολύ γρήγορα, το φαγητό καταλήγει στο έντερό σου σε μεγάλα κομμάτια. Αυτό σηματοδοτεί συναγερμό στον οργανισμό σου, ο οποίος σε στέλνει τρέχοντας στην τουαλέτα!

Φούσκωμα

Όταν τρως πάρα πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα αισθανεθείς φούσκωμα. Τρώγοντας πολλά τρόφιμα πολύ γρήγορα σημαίνει ότι δεν μασάς αρκετά, άρα δεν παίρνεις αρκετό αέρα.

Ναυτία

Μπορεί να αντιμετωπίσεις ναυτία μετά το φαγητό κι ο μεγαλύτερος ένοχος γι ‘αυτό είναι το λιπαρό φαγητό. Το λίπος χρειάζεται χρόνο για να το χωνέψει ο οργανισμός και αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου υποφέρει μέχρι να γίνει αυτό.

Αίσθηση ανησυχίας

Η γρήγορα κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού μπορεί αντί για υπνηλία, να σου προκαλέσει ένα αίσθημα ανησυχίας, ν’ ανέβουν οι παλμοί σου και να μην μπορείς να κοιμηθείς. Κι αυτό γιατί ξαφνικά υπάρχει πολύ περισσότερη ζάχαρη στο σώμα σου!

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/pragmata-poy-symvainoyn-sto-soma-soy-otan-tros-parapano-ap-oso-antecheis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ