Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα40 πράγματα για τα 40 που θα ήθελα να ήξερα όταν ήμουν...

40 πράγματα για τα 40 που θα ήθελα να ήξερα όταν ήμουν νεότερη

40 πράγματα για τα 40. Τα 40 είναι big deal, όπως και τα 30 και κάθε νέα δεκαετία που ξεκινάς. Κάθε ηλικία έχει τα καλά και τα άσχημά της. Το θέμα είναι ότι μόνο όταν μεγαλώνεις λίγο μπορείς με πιο καθαρό μυαλό να δεις κάποια πράγματα που μικρότερος δεν καταλάβαινες. Πρέπει να πήξει λίγο το μυαλό μας για να καταλάβουμε. Τα χρόνια φέρνουν δώρα μαζί τους, φέρνουν σοφία και γνώση, μαζί με αναμνήσεις και εμπειρίες. Ακούω συχνά ανθρώπους στην ηλικία μου, να κρύβουν την ηλικία τους, να παθαίνουν σοκ μεγάλο με την άφιξη του 4 μπροστά από την ηλικία τους. Μόνο στη χώρα του ποτέ μένουμε πάντα νέοι και κανείς μας δεν θέλει να πάει εκεί.


40 πράγματα για τα 40 που θα ήθελα να γνώριζα νωρίτερα

40! Ή όπως λέει και το τραγούδι, δύο εικοσάρες, ή 18 ετών με 22 χρόνια εμπειρίας ή τετραγωνική ρίζα του 1600, για δυνατούς λύτες. Τα 40 είναι μια πόρτα που όταν είσαι νέος θες να αργήσεις να περάσεις και όταν τα περνάς τελικά βλέπεις ότι δεν ήταν τίποτα.

 1. Όποιος είναι 40 δεν είναι γέρος, ή ηλικιωμένος, ή μεγάλος.
 2. Στα 40 έχεις αρκετή εμπειρία για να ξέρεις ότι κανείς πραγματικά δεν ασχολείται με σένα όπως πίστευες νεότερος.
 3. Αρχίζεις λίγο και καταλαβαίνεις ποιος είσαι, γιατί είσαι έτσι, να το αποδέχεσαι και να το αγαπάς.
 4. Βλέπεις ότι το σώμα σου και το μυαλό σου είναι ένας ναός. Όπως του φέρεσαι όταν είσαι νέος αυτό θα πάρεις μεγαλώνοντας πίσω. Αν τρέφεσαι άσχημα, καπνίζεις, δεν φροντίζεις για την άσκησή σου , το δέρμα σου, την ενυδάτωσή σου, στα 40 θα αρχίσουν τα πρώτα δείγματα ότι πρέπει να αρχίσεις να σε φροντίζεις.
 5. Στα 40 ή εκεί γύρω καταλαβαίνεις ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.
 6. Αρχίζεις να σε προστατεύεις από τοξικά περιβάλλοντα, σχέσεις, ανθρώπους.
 7. Στα 40 ξέρεις ακριβώς τι θες και πόσο αξίζεις και δεν συμβιβάζεσαι πια με τίποτα λιγότερο.
 8. Καλύτερα να το δοκιμάσεις και να μην πιάσει παρά να μετανιώνεις για πάντα, επειδή δεν το έκανες.
 9. Κάπου εκεί καταλαβαίνεις την έννοια του «κάθε πράγμα στον καιρό του». Μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγο θα έρθει η ώρα που θα είσαι «μεγάλη» και αυτό θα είναι μόνιμο.
 10. Ταξίδεψε όταν και όποτε βρίσκεις ευκαιρία. Τα ταξίδια είναι πραγματικός πλούτος.
 11. Διάβαζε πολύ. Μπορεί όταν είμαστε μικρότεροι να έχουμε κουραστεί από τα διαβάσματα και να μην θέλουμε να δούμε τα βιβλία ούτε ζωγραφιστά, όμως διαβάζοντας συστηματικά τουλάχιστον 10 σελίδες κάθε μέρα κερδίζεις μια τεράστια γνώση που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο.
 12. Στα 40 αρχίζεις να μην σε συγκρίνεις με κανέναν άλλο. Δεν ξέρεις σε ποιο σταθμό είναι ο καθένας στο ταξίδι του, ούτε τι πέρασε για να φτάσει εδώ που τον βλέπεις σήμερα. Ο καθένας μας έχει τον δικό του αγώνα.
 13. Να είσαι καλός χωρίς λόγο.
 14. Να μην σε παίρνεις πολύ σοβαρά αλλά να είσαι σοβαρός. Στα 40 αυτό το ξέρεις.
 15. Ούτε η ευτυχία, ούτε η δυστυχία είναι μόνιμες καταστάσεις. Βρες τη δύναμη να ξεφύγεις από το αδιέξοδο και απόλαυσε τις καλές στιγμές πριν γίνουν αναμνήσεις.
 16. Στα 40 ξέρεις ότι τα social media δεν είναι η αληθινή ζωή. Ότι άνθρωποι εκεί λένε ψέματα, άνθρωποι βγάζουν χρήματα για να παινέψουν ανθρώπους και προϊόντα.
 17. Όπου δίνεις το χρόνο και την ενέργειά σου, εκεί γίνεσαι καλύτερος.
 18. Οι διαφορετικές δράσεις φέρνουν διαφορετικά αποτελέσματα.
 19. Μην τα παρατάς. Μακάρι αυτό το μάθημα να το μάθεις και νεότερος και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. Καμία απόρριψη να μην είναι αρκετή να σε σταματήσει.
 20. Όλα τα συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα, ακόμα και τα αρνητικά. Κατανόησε και αγκάλιασέ τα.
 21. Τα πάντα διορθώνονται, ή σχεδόν τα πάντα. Ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά και μην αφήνεις στην τύχη τους τα πράγματα.
 22. Δεν υπάρχει μόνο τύχη.
 23. Μην αφήσεις ούτε πέτρα που δεν έχεις σηκώσει.
 24. Μην σε αυτοπεριορίζεις και λες ότι δεν μπορείς, δεν σου αξίζει. Η ηλικία, τα κιλά σου, το ύψος σου, είναι μόνο νούμερα και δεν έχουν να κάνουν τίποτα με το αποτέλεσμα.
 25. Τα πάντα είναι σκέψεις και πεποιθήσεις. Άλλαξε τις δυσλειτουργικές και πάρε αυτό που σου αξίζει στη ζωή σου.
 26. Να ψάχνεις κάθε μέρα για λίγη έμπνευση μέσα στη μέρα σου.
 27. Να επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει τα αρνητικά συναισθήματα όταν έρθουν, δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς μες τη χαρά.
 28. Να μην βλέπεις όλη μέρα social, βάλε ένα φρένο μισής ή μιας ώρας το πολύ κάθε μέρα. 7 ώρες την εβδομάδα είναι πάρα πολύ ήδη.
 29. Να φροντίζεις το περιβάλλον που ζεις. Αν δεν σου αρέσει άλλαξέ το ή φρόντισε να κάνεις κάτι για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σου σε αυτό που σου αρέσει.
 30. Να κάνεις Manifestation. Πιάνει! Έπιασε 3 φορές σε εμένα και δεν σταματώ να κάνω κάθε μέρα.
 31. Να μαθαίνεις κάθε μέρα κάτι νέο. Ο άνθρωπος γερνά μόνο όταν σταματά να μαθαίνει.
 32. Στα 40 μαθαίνεις ότι δεν χρειάζεται να ασχολείσαι πια με τον κόσμο και τι θα πει. Ο κόσμος βασικά δεν ενδιαφέρεται για σένα, ούτε για κανέναν άλλο. Έχει τα δικά του θέματα να δει.
 33. Αν κάπου δεν θέλουν να πάνε ή να είναι όλα σου τα κύτταρα, μην πας! Σταμάτα να σε πιέζεις να κάνεις πράγματα που δεν θες.
 34. Το όχι είναι απάντηση από μόνο του, δεν χρειάζεται δικαιολογίες.
 35. Ακόμα και τις φορές που έφτασα στον πάτο, ήταν μια αρχή για να πάρω φόρα. Χρειάζεται και αυτό κάποιες φορές στη ζωή για να πάρεις φόρα και να κάνεις επανεκκίνηση.
 36. Να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου από τα παλιά, αλλά να αφήνεις χώρο και για νέους.
 37. Να κάνεις παρέα με ανθρώπους από όλες τις ηλικίες. Κάτι έχει να αφήσει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή μας.
 38. Να νιώθεις συχνά ευγνωμοσύνη για κάτι που έχεις. Ακόμα και για το πιο μικρό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.
 39. Να σε αγαπάς όσο μπορείς. Αν δεν το κάνεις εσύ, κανείς δεν θα το κάνει για σένα.
 40. Να απολαύσεις το ταξίδι και να κάνεις τα πάντα για να είναι μακρύ.

πριν γίνεις 30

Note to self και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο

 

Δεν είναι καμία σπουδαία σοφία, δεν καμώνομαι ότι είμαι γνώστης, δεν ξέρω τίποτα. Είναι όσα έμαθα μέχρι εδώ, όσα δούλεψαν σε μένα και όσα με ταλαιπώρησαν ίσως και άσκοπα. Από την άλλη αν δεν είχαν γίνει τα πράγματα έτσι, ίσως δεν ήμουν αυτή που είμαι σήμερα. Κυρίως, είναι μια υπενθύμιση για μένα, αλλά και για όποιον άνθρωπο χρειάζεται να διαβάσει αυτές τις γραμμές σήμερα.

 

Tags : Inspiration

Λαμπρινή Λαδά 25 August 2022

Πηγή: https://ipop.gr/inspiration/40-pragmata-gia-ta-40-poy-tha-ithela-na-ixera-o/?fbclid=IwAR13aI_93WBQDZn58bU5_vJLtMDjsCgdZhWP0K6IfC8smXQ6zYxkeXo4i-I

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ