Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότητα10 ιδέες για να διευρύνετε την είσοδο του σπιτιού σας και να...

10 ιδέες για να διευρύνετε την είσοδο του σπιτιού σας και να την κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερη

Η είσοδος του σπιτιού είναι ένας χώρος που δεν χρησιμεύει μόνο ως είσοδος στο σπίτι αλλά λειτουργεί και ως ένας χώρος που συνδέει με τους άλλους χώρους. Αν και γενικά η δομή της μπορεί να είναι στενή και μακριά, με δημιουργικότητα και σωστές λεπτομέρειες, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να γίνει ένας ευρύτερος χώρος με μεγαλύτερες οπτικές αναλογίες, που θα δώσει ζωή και φως στο σπίτι. Θα σας παρουσιάσουμε 10 ιδέες για να διευρύνετε την είσοδο του σπιτιού σας και να την κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερη!


Το μυστικό για να κάνετε την είσοδο σας να φαίνεται πιο ευρύχωρη είναι να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και οροφές. Τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν το φως να διανεμηθεί καλύτερα και δίνουν την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύ παραδοσιακό λευκό ή, αν νιώθετε πιο τολμηρές, να επιλέξετε πάνελ με λουλούδια που είναι πολύ στη μόδα.

Η οπτική δύναμη που δίνουν τα χαλιά σε στενούς χώρους παρέχει τελικά αρκετό χρώμα και δίνει την αίσθηση ότι αυτή η περιοχή του σπιτιού οριοθετεί το χώρο από τοίχο σε τοίχο. Με ένα καλά κεντραρισμένο χαλί, μπορούν να επιτευχθούν μοναδικά και άνετα, λειτουργικά στυλ.

Η διακόσμηση ενός από τους τοίχους με λεπτομέρειες, από ένα έπιπλο που οριοθετεί ένα χώρο καθιστικού έως τις φωτογραφίες που φωτίζουν το δωμάτιο, μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ στην αξιοποίηση και στο στυλ αυτού του επιμήκους χώρου.

Η παρουσία ενός χαλιού στο πάτωμά σας μπορεί να είναι τόσο ποικίλη όσο και τα γεωμετρικά σχήματα που μπορείτε να βρείτε. Αλλά η επιλογή μικρών μοντέλων με τη μορφή κύκλων θα δώσει μια μοναδική πινελιά στο διάδρομο.

Δύο σύμμαχοι που θα κάνουν την είσοδο σας ένα εντυπωσιακό και ευρύχωρο μέρος: το χρώμα και η ταπετσαρία. Τα ουδέτερα χρώματα θα είναι η καλύτερη επιλογή, αρκεί να επιλέξετε να βάψετε τόσο την οροφή όσο και τους τοίχους στο ίδιο χρώμα. Αντίθετα, η χρήση σκούρων τόνων θα μετατρέψει την είσοδο σας σε σπηλιά.

Κάντε την είσοδο σας ένα ελκυστικό μέρος με λειτουργικές διακοσμήσεις. Αφήστε αυτή την περιοχή να γίνει ένα ελκυστικό μέρος που σας οδηγεί στην άνεση και τη χρήση του χώρου. Έπιπλα με διακοσμητικό και υποστηρικτικό σκοπό θα είναι φίλος σας. Οι δίσκοι για να αφήνετε τα κλειδιά και ένα τραπέζι είναι λειτουργικές και αισθητικές επιλογές. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η είσοδος είναι ένας χώρος όπου περνάτε με τα πόδια, οπότε η φόρτωσή της με άχρηστα πράγματα δεν θα σας βοηθήσει, ούτε αισθητικά ούτε λειτουργικά, αλλά θα σας κάνει μόνο να περπατάτε σε ένα άβολο μέρος.

Το φως είναι ένα στοιχείο που μπορεί να δώσει άλλες διαστάσεις στην είσοδο σας χωρίς να την υπερφορτώνει με διακόσμηση ή χρώμα. Οι στρατηγικά τοποθετημένες λάμπες επιτυγχάνουν ένα αποτέλεσμα εγγύτητας ή ύψους. Η κατεύθυνση των φώτων σε μια συγκεκριμένη θέση μας βοηθά να αντιληφθούμε νέες διαστάσεις, τόσο σε τοίχους και δάπεδα όσο και στην οροφή. Η τοποθέτηση λίγων στον τοίχο προς την οροφή και το πάτωμα θα δώσει την αίσθηση της κατακόρυφης επιμήκυνσης.

Βλέποντας έναν άδειο χώρο μπορεί να σας δελεάσει να τον επενδύσετε με στολίδια και διακοσμητικά που δεν ευνοούν πάντα μέρη τόσο μικρά όπως η είσοδος. Αλλά η έκφραση της προσωπικότητάς σας σε έναν από τους τοίχους μπορεί να είναι πολύ ελκυστική οπτικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε την μπροστινή πόρτα για να αναδείξετε την καλόγουστη ευαισθησία και το στυλ σας. Μην γεμίζετε τους τοίχους σας. Οι μικρές, μοναδικές λεπτομέρειες είναι σύμμαχοί σας.

Εκτός από το να χρησιμεύει ως μια υπέροχη πινελιά σχεδιασμού και ζωής, η τοποθέτηση μερικών φυτών στην είσοδο σας θα προσθέσει μια αίσθηση φρεσκάδας, προσωπικότητας και εξοικονόμησης χώρου. Το πράσινο χρώμα θα κάνει αντίθεση με τα πάντα και θα ζωντανέψει την είσοδο.

Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη σε έναν τοίχο που βλέπει στην πόρτα θα κρατήσει το φως μέσα και θα φωτίσει τον χώρο σας. Επομένως, αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η εφαρμογή 2 χρωμάτων βοηθά στην οπτική προοπτική των τοίχων. Παίζοντας με μισό τόνο και μισό άλλο τόνο θα δώσει νέες διαστάσεις και αν το κάνετε με οριζόντιες ρίγες, θα επιτύχετε το αποτέλεσμα μιας πιο κοντής εισόδου χωρίς να θυσιάσετε τη διακόσμηση ή τον πλευρικό χώρο.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/10-idees-na-fainetai-megalyterh-h-eisodos-spitioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ