Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΌσο πιο ειλικρινείς είσαι τόσο πιο αντιπαθείς γίνεσαι

Όσο πιο ειλικρινείς είσαι τόσο πιο αντιπαθείς γίνεσαι

Η πρόκληση να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς στην επικοινωνία μας και να είμαστε αρεστοί είναι μεγάλη. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά όσο πιο ειλικρινείς είμαστε, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουμε απαθείς. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά απαιτείται ένα συγκεκριμένο επίπεδο διπλωματίας και διακριτικότητας για τη διατήρηση καλών σχέσεων.


Όταν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, κινδυνεύουμε να προσβάλουμε τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε, είτε επιτιθέμενοι άμεσα στις πεποιθήσεις ή τις συμπεριφορές τους, είτε απλώς εκφράζοντας έλλειψη σεβασμού για τα συναισθήματά τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση και εχθρότητα, και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε διακοπή της επικοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά, όταν επιλέγουμε να είμαστε λιγότερο από ειλικρινείς, μπορεί να βρούμε τους εαυτούς μας πιο συμπαθείς βραχυπρόθεσμα, αλλά αυτό έρχεται συχνά εις βάρος της δικής μας ακεραιότητας. Μπορεί να βρεθούμε σε ανέντιμη συμπεριφορά απλώς για να διατηρήσουμε την ηρεμία ή για να δώσουμε μια πιο θετική στροφή σε μια δύσκολη κατάσταση.

Το κλειδί είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο άκρων. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής, αλλά είναι επίσης σημαντικό να σεβόμαστε τα συναισθήματα των άλλων. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να προσέχουμε πώς τα λόγια και οι πράξεις μας μπορεί να επηρεάσουν τους άλλους και να σκεφτούμε πώς θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται στην ίδια κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε τη δική μας ακεραιότητα, ενώ εξακολουθούμε να είμαστε αρεστοί και με σεβασμό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ