Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΦραγμένες αρτηρίες: 6 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Φραγμένες αρτηρίες: 6 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα δεν σκέφτεστε πολύ τις αρτηρίες σας. Αλλά αυτά τα αιμοφόρα αγγεία παίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία σας και εάν φράξουν, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Εδώ είναι 6 σημάδια ότι μπορεί να έχετε φραγμένες αρτηρίες:

1. Δύσπνοια

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια απόφραξης των αρτηριών είναι η δύσπνοια. Αυτό συμβαίνει επειδή η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Επομένως, πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα μέσω του σώματός σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ότι σας κόβεται η αναπνοή, ακόμα και όταν κάνετε απλώς καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα στις σκάλες.

2. Πόνος ή δυσφορία στο στήθος

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα των φραγμένων αρτηριών είναι ο πόνος ή η δυσφορία στο στήθος. Αυτό συμβαίνει επειδή η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία και την πίεση των μυών της καρδιάς σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανθείτε πόνο ή σφίξιμο στο στήθος σας.

3. Καρδιακή προσβολή

Εάν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στην καρδιά σας φράξουν εντελώς, μπορεί να προκληθεί καρδιακή προσβολή. Αυτό είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση. Εάν νομίζετε ότι έχετε καρδιακή προσβολή, καλέστε αμέσως το 911.

4. Εγκεφαλικό

Εάν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλό σας μπλοκαριστούν, μπορεί να προκληθεί εγκεφαλικό. Αυτό είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση. Εάν νομίζετε ότι έχετε εγκεφαλικό, καλέστε αμέσως το 911.

5. Νόσος Περιφερικής Αρτηρίας

Εάν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στα πόδια σας μπλοκαριστούν, μπορεί να προκληθεί νόσος της περιφερικής αρτηρίας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πόνο στα πόδια σας όταν περπατάτε.

6. Πόνος στην κοιλιά

Εάν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στο στομάχι σας μπλοκαριστούν, μπορεί να προκληθεί κοιλιακό άλγος. Αυτός ο πόνος συχνά περιγράφεται ως αίσθημα πληρότητας, ακόμη και μετά από ένα μικρό γεύμα.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό. Μπορούν να κάνουν εξετάσεις για να ελέγξουν για φραγμένες αρτηρίες και άλλα προβλήματα υγείας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ