Το γιαούρτι μαζί με το γάλα, αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου και γι’ αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή των παιδιών.
Διατροφική αξία
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο. Aποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πηγή ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα. Τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.
Πηγή-Συνέχεια άρθρου: https://www.mothersblog.gr/paidi/diatrofi/story/109350/se-poia-ilikia-mporoyn-ta-mora-na-trone-giaoyrti