Πώς να ψήσεις το τέλειο καλαμπόκι στη σχάρα χωρίς άγχος και… με γεύση που θα σε κάνει να χοροπηδάς από χαρά; Ας δούμε μαζί όλα τα βήματα για να γίνεις ο «Μάστερ του Καλαμποκιού» στο επόμενο BBQ σου!
Γιατί να δοκιμάσεις το καλαμπόκι στη σχάρα;
Το καλαμπόκι στη σχάρα απογειώνει κάθε καλοκαιρινή μάζωξη! Επίσης, προσφέρει άρωμα, τραγανότητα και απίθανη γεύση. Επιπλέον, όλοι λατρεύουν το χρυσαφένιο του χρώμα. Αντί για τα συνηθισμένα συνοδευτικά, δοκίμασε κάτι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Πώς να ψήσεις το τέλειο καλαμπόκι στη σχάρα – Προετοιμασία
Αρχικά, διάλεξε φρέσκα καλαμπόκια με ζωηρό πράσινο φύλλωμα. Έπειτα, αφαίρεσε τα εξωτερικά φύλλα και τις ίνες. Παρόλα αυτά, κράτησε μερικά φύλλα για να τυλίξεις το καλαμπόκι. Σε αυτό το στάδιο, βούτηξε τα καλαμπόκια σε νερό για 10 λεπτά – έτσι θα μείνουν ζουμερά κατά το ψήσιμο.
Βήμα-βήμα πώς να ψήσεις τέλειο καλαμπόκι στη σχάρα
- Προθέρμανε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τύλιξε το καλαμπόκι με τα φύλλα του ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε για 20 λεπτά, γυρίζοντας ανά 5 λεπτά.
- Αφαίρεσε το τύλιγμα και ψήσε για άλλα 5 λεπτά απευθείας στη σχάρα.
- Άλειψε με βούτυρο, αλάτι και μυρωδικά της επιλογής σου!
Μυστικά και έξτρα tips για καλαμπόκι στη σχάρα
Το τέλειο καλαμπόκι στη σχάρα γίνεται ακόμη πιο λαχταριστό αν προσθέσεις λίγη πάπρικα ή τριμμένη παρμεζάνα! Επιπλέον, δοκίμασε να το σερβίρεις με φρέσκο λεμόνι. Εν τω μεταξύ, θυμήσου να το ψήσεις πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην καεί απ’ έξω.
Extra: Πώς να αποθηκεύσεις το καλαμπόκι στη σχάρα
Αν σου περισσέψει καλαμπόκι στη σχάρα, αποθήκευσέ το σε αεροστεγές σκεύος (ψυγείο) για 2-3 μέρες. Έπειτα, ζέστανε το ελαφρώς στο φούρνο – θα παραμείνει ζουμερό και απολαυστικό!
Ολοκλήρωση και call-to-action!
Τώρα ξέρεις πώς να ψήσεις το τέλειο καλαμπόκι στη σχάρα και να εντυπωσιάσεις τους πάντες! Δοκίμασέ το και μοιράσου μαζί μας τη δική σου εμπειρία!