Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η εναλλακτική θεραπεία;

Πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η εναλλακτική θεραπεία;

Όλο και περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες είναι διαθέσιμες αυτό τον καιρό, ωστόσο πόσο επιτυχημένες είναι στην επίλυση των προβλημάτων υγείας μας; 


Πριν από μερικά χρόνια η φίλη μου είχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία της, παραπονέθηκε για συνεχείς πόνους σε διάφορες περιοχές του σώματός της. Ένιωθε ληθαργική και γενικά πεσμένη. Πήγε στο γιατρό και δοκίμασε συμβατικές θεραπείες και δισκία. Αυτό δυστυχώς δεν διόρθωσε την κατάσταση και απογοητεύτηκε όλο και περισσότερο.

Ένας φίλος συνέστησε ρεφλεξολογία και παρά τις πολλές επιφυλάξεις και αμφιβολίες η φίλη μου συμφώνησε να το δοκιμάσει. Επέστρεψε από το ραντεβού της γεμάτη ενθουσιασμό και δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε νιώσει πιο χαλαρή. Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι η ρεφλεξολογία θα λειτουργήσει για όλους, αλλά η εμπειρία της ήταν πολύ θετική.

Με αυτό το θετικό αποτέλεσμα η φίλη μου έγινε πιο ανοιχτή σε εναλλακτική θεραπεία και στη συνέχεια αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα ραντεβού αρωματοθεραπείας. Το απόλαυσε πραγματικά και τώρα εξετάζει άλλες θεραπείες όπως το ρέικι και πράγματα όπως ένα ινδικό μασάζ κεφαλής.

Όσο για τις δικές μου εμπειρίες, είμαι κάποιος που είχε ένα πρόβλημα ομιλίας γνωστό ως τραύλισμα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Οι γονείς μου με πήγαιναν τακτικά στην παραδοσιακή λογοθεραπεία τα επόμενα έντεκα χρόνια. Η συμβουλή που θυμάμαι ήταν διττή, πρώτον με συμβούλευσαν να πάρω μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσω και δεύτερον να μιλήσω πιο αργά. Δεν είχα καμία εμπιστοσύνη με αυτούς τους θεραπευτές καθώς πολλοί φίλοι μου μιλούσαν πιο γρήγορα από εμένα και κανένας από αυτούς δεν έπαιρνε μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσει. Επίσης, δεν είχαν τραυλίσει ποτέ οι ίδιοι και ως εκ τούτου ένιωσα ότι ήταν αδύνατο για αυτούς να καταλάβουν τι περνούσα.

Αφού δούλεψα πολύ σκληρά για σχεδόν ένα χρόνο κατάφερα να ξεπεράσω το τραύλισμά μου. Το έκανα αυτό διαβάζοντας πολλά βιβλία που είχαν να κάνουν με τη θετική σκέψη και το μυαλό για ένα θέμα, καθώς και μελετώντας ανθρώπους που νόμιζα ότι ήταν πολύ καλοί στο να μιλούν. Αυτή ήταν η δική μου μορφή εναλλακτικής θεραπείας και λειτούργησε για μένα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ