Site icon xtesini.gr

Πως να βγάλετε λεκέδες από καφέ και τσάι από τα ρούχα σας

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις όλων μας είναι ο καφές. Βέβαια το Χειμώνα, ειδικά τις πολύ κρύες ημέρες δεν είναι λίγοι αυτοί που πίνουν τσάι. Τι κάνουμε όμως αν πέσει καφές η τσάι στα ρούχα μας; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει λύση.
Καταρχήν όπως και σε άλλες περιπτώσεις, το ξύδι είναι αυτό που θα μας δώσει τη λύση. Βουτάμε λοιπόν το ύφασμα που έχει πέσει καφές η τσάι σε ξύδι και στη συνέχεια το βουρτσίζουμε το σημείο με μια βούρτσα βουτηγμένη σε νερό και αλάτι.
Αυτή λοιπόν είναι η συμβουλή της γιαγιάς…
πάμε όμως να δούμε με ποιους άλλους εύκολους τρόπος μπορούμε να απαλλαγούμε από το σημάδι του καφέ ή του τσαγιού:


Μαγειρική σόδα

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η μαγειρική σόδα από τον καθαρισμό ενός λεκέ…Ποτίστε ένα υγρό πανί μέσα σε μαγειρική σόδα. Θα σχηματιστεί μια ζύμη με την οποία θα τρίψουμε απαλά το σημείο του υφάσματος που είναι ο λεκές. Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανί και ο λεκές μας αποτελεί παρελθόν

Μπύρα – αναψυκτικό

Και όμως μπορούμε να αφαιρέσουμε τον καφέ από το ύφασμα με μπύρα ή αναψυκτικό. Ρίχνουμε σόδα (αναψυκτικό) ή μπύρα στον λεκέ. Στην συνέχεια τρίβουμε ελαφρά και ο λεκές μας πλέον θα εξαφανιστεί.

Πούδρα για μωρά

Μπορείτε να τοποθετήσετε παιδική πούδρα επάνω στον λεκέ του καφέ και να τον αφήσετε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια τρίψτε το με μια πετσέτα και ο λεκές σίγουρα θα μειωθεί αν δεν φύγει εντελώς.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoules-giagias/pws-na-vgalete-lekedes-apo-kafe-kai-tsai-apo-ta-rouxa-sas/

Exit mobile version