Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕξαφάνισε τους λεκέδες νερού από τις ξύλινες επιφάνειες πιο γρήγορα από ποτέ

Εξαφάνισε τους λεκέδες νερού από τις ξύλινες επιφάνειες πιο γρήγορα από ποτέ

Πόσες φορές ακούμε τη μάνα μας να μας λέει «πάρε σουβέρ για να βάλεις τον καφέ στο τραπεζάκι»; Και απαντώ… Είναι πάρα πολλές φορές και πραγματικά, μέχρι σήμερα δεν καταλάβαινα το γιατί. Ένας βασικός λόγος είναι γιατί ο καθαρισμός λεκέδων νερού πάνω σε ξύλινες επιφάνειες είναι αρκετά δύσκολος απ’ όσο φαίνεται. Δεύτερος λόγος είναι πως για να βγάλεις από μια ξύλινη επιφάνεια λεκέ νερού θέλει μαεστρία και υπομονή.


Είναι αλήθεια πως το νερό καθαρίζει τα πάντα και γενικά δεν λεκιάζει. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει όταν πρόκειται για ξύλινη επιφάνεια. Ξέρεις καλά ότι τα ποτήρια που αφήνονται σε επιφάνειες όπως ξύλινα τραπέζια και τραπεζάκια καφέ προκαλούν λεκέδες νερού, οι οποίοι μόνο εύκολη δεν είναι. Ο καθαρισμός λεκέδων νερού σε ξύλινη επιφάνεια είναι αρκετά κοπιαστικός, αλλά μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε τις λύσεις για να τον κάνεις να φανεί παιχνιδάκι. Πάρε χαρτί, μολύβι και σημείωνε!

Συμβουλές για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό λεκέδων νερού

 

Μαγειρική σόδα

Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και φτιάξε μία πάστα. Μόλις δημιουργηθεί το σωστό μείγμα, τρίψε απαλά το λεκέ του νερού με την πάστα. Σημαντική λεπτομέρεια! Η αφαίρεση της πάστας θα πρέπει να γίνει ή με ένα υγρό μαντηλάκι ή με πολύ λίγο νερό. Η υπερβολική χρήση νερού για την αφαίρεση της πάστας μπορεί να τα κάνει χειρότερα.

Βαζελίνη

Μία άλλη μέθοδος καθαρισμού των λεκέδων νερού σε ξύλινη επιφάνεια είναι η χρήση της βαζελίνης. Απλώσε το βράδυ βαζελίνη στον λεκέ και άφησέ την όλη την νύχτα. Το πρωί σκούπισε με ένα καθαρό πανί και ο λεκές θα είναι πια παρελθόν!

Οδοντόκρεμα

καθαρισμός λεκέδων νερού

Pexels

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψε την λεκιασμένη επιφάνεια. Στην συνέχεια σκουπίσε με ένα υγρό πανί. Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, μπορείς να αναμείξεις ίσες ποσότητες οδοντόκρεμας και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσεις τον λεκέ του νερού. Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε την επιφάνεια με λεμόνι για να γυαλίσει.

Αλάτι

καθαρισμός λεκέδων νερού

Pexels

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές σταγόνες νερού είναι εξίσου αρκετές ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα για την «αντιμετώπιση» του λεκέ νερού από το τραπεζάκι. Χρησιμοποιήσε την πάστα για να τρίψεις ελαφρώς την λεκιασμένη επιφάνεια με ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι.

 

Tags : Home

Δημήτρης Μύτικας 1 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/exafanise-toys-lekedes-neroy-apo-tis-x/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ