Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις την προηγούμενη σχέση σου με την τωρινή

Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις την προηγούμενη σχέση σου με την τωρινή

Πλέον οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει και έτσι οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις συναντηθεί σε διάφορες φάσεις της ζωής σου είναι πάνω από ένας συνήθως. Φυσικά μέχρι να βρεις το άλλο σου μισό έχεις ζήσει με άλλους ανθρώπους και έχεις μοιραστεί μαζί τους κομμάτια της ζωής σου. Καμία σχέση σου δεν μπορεί να συγκριθεί με την προηγούμενη ή την επόμενη καθώς υπάρχει λόγος που κάθε σου σχέση είναι μοναδική. Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να συγκρίνεις τις σχέσεις που είχες και έχεις στη ζωή σου και καλό είναι αν το κάνεις να το σταματήσεις!


Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις τις σχέσεις σου

Αν δεν έχεις βρει ακόμα ποιος είναι ο λόγος που κάθε σου σχέση διαφέρει άσε με να σε βοηθήσω… Οι ανθρώπινες σχέσεις είτε οικογενειακές, φιλικές ή συντροφικές απαρτίζονται από ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως είναι και διαφορετική η σχέση που θα χτίσεις μαζί του. Κάθε χημεία και αλληλεπίδραση με οποιονδήποτε άνθρωπο συναντάς είναι μοναδική καθώς έχει διαφορετικές ποιότητες μέσα της και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

τι είναι οφσάιντ

Pexels

 

Αναρωτήσου τώρα πόσες φορές έχεις συγκρίνει παλαιότερες σχέσεις της ζωής σου με την τωρινή και αναγνώρισε τη ματαιότητα σε αυτό. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος από αυτή τη σύγκριση. Μπορείς να συγκρίνεις καταστάσεις και συμπεριφορές όμως επίσης δεν υπάρχει κανένα νόημα μέσα σε αυτό καθώς μιλάς για τελείως διαφορετικούς ανθρώπους που ο κάθε ένας σε συνάντησε σε διαφορετική φάση της ζωής σου και άρα ήσουν κι εσύ εν μέρη διαφορετική.

Το μόνο που θα μπορέσει να είναι ωφέλιμο σε τέτοιες συγκρίσεις είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκες εσύ καταστάσεις μέσα στα χρόνια, ο τρόπος που αντιμετώπισες κάποιους ανθρώπους και τα όρια που έπρεπε να θέσεις. Οι επιλογές που έκανες καλό είναι να θυμάσαι ότι ήταν δικές σου -καλές ή κακές-.Πριν συγκρίνεις τις σχέσεις σου θυμήσου ότι σε αυτές ήσασταν δύο και φέρεται και οι δύο ένα μερίδιο ευθύνης για την κατάληξη που είχε η ιστορία σας.

διατηρήσεις τη μακροχρόνια σχέση σου ζωντανή

Amy Humphries/Unsplash

Από κάθε άνθρωπο που άγγιξε κάποια στιγμή τη ζωή μας κάτι έχουμε πάρει και κάτι έχουμε αφήσει. Αυτή είναι μία φυσική εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων. Δεν υπάρχει κανένας στον οποίο πρέπει να τείνουμε το δάχτυλο καθώς -όπως και λένε- τα υπόλοιπα δάχτυλα δείχνουν τον εαυτό μας! Κράτα τις καλές στιγμές και προχώρα. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις είναι να αποδεχτείς όσα έζησες και να κάνεις τη δική σου αξιολόγηση ώστε να βγεις καλύτερη στην επόμενη σχέση σου, οποιασδήποτε φύσης και αν αυτή είναι!

 

Tags : Relationships

Μαρία Παπαδοπούλου 25 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/giati-den-prepei-na-sygkrineis-tin-pro/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ