Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ καθημερινή συνήθεια που σε γεμίζει μικρόβια χωρίς να το πάρεις χαμπάρι!

Η καθημερινή συνήθεια που σε γεμίζει μικρόβια χωρίς να το πάρεις χαμπάρι!

Με τόσες ιώσεις που κυκλοφορούν καλό θα ήταν να προσέχεις λίγο παραπάνω και να μην εκτίθεσαι στα μικρόβια των άλλων ανθρώπων. Βέβαια, κάνεις κάποια λάθη καθημερινά και δεν καταλαβαίνεις πώς γεμίζεις μικρόβια. 


Είτε αρρωσταίνεις συχνά είτε όχι, το να κρατάς μακριά σου τα μικρόβια είναι εξίσου σημαντικό. Δεν σου φταίει σε κάτι η υγεία σου, αν είσαι απρόσεκτος και δεν καταλαβαίνεις πώς γεμίζεις μικρόβια με το παραμικρό. Οφείλεις να προσέχεις και να σταματήσεις αυτή την καθημερινή συνήθεια.

Ποια είναι αυτή;

Μην το αρνηθείς. Βάζεις κι εσύ συχνά τα χέρια σου στο πρόσωπο. Κι εννοείται πως δεν τα βάζεις πάντα με το που τα ‘χεις πλύνει. Σίγουρα σου έχουν ξεφύγει μερικές φορές και έχεις ακουμπήσει τα βρώμικα χέρια σου στο πρόσωπό σου.

Μπορεί να το κάνεις ασυναίσθητα κάποιες φορές, όμως το κακό συμβαίνει και πρέπει να το συνειδητοποιήσεις για να κόψεις αυτή την κακή συνήθεια. Να, κι εγώ τώρα έξυσα το πρόσωπό μου ενώ γράφω στο πληκτρολόγιο.

Θα μου πεις, πρέπει δηλαδή κάθε φορά να πλένεις τα χέρια σου για να αγγίξεις έστω και λίγο το πρόσωπό σου; Καλώς ή κακώς όλα αυτά που αγγίζεις καθημερινά κρύβουν αμέτρητα μικρόβια. Τα πόμολα στις τουαλέτες, τα κουμπιά του ασανσέρ, το πληκτρολόγιο, η χειραψία με άλλα άτομα, ο διακόπτης για το φως, όλα αυτά έχουν τόσα μικρόβια που τα αποκτάς με ένα μόνο άγγιγμα.

Στη συνέχεια, ακουμπάς τα χέρια σου σε ένα σημείο του προσώπου σου, τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, το πηγούνι, οπουδήποτε και αποκτάς κι εσύ μικρόβια σ’ ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός σου. Φυσικά κι έτσι είναι πιο όμορφο να αποκτήσεις σπυράκια στο πρόσωπό σου, ένας λόγος παραπάνω για να μην ακουμπάς εκεί τα βρώμικα χέρια σου.

Τι μπορείς να κάνεις;

Προσπάθησε να αποφεύγεις να ακουμπάς κουμπιά, πόμολα κι άλλα παρόμοια στους δημόσιους χώρους ή ακούμπα με τον αγκώνα σου ή αφού τα αγγίξεις με τα χέρια σου, στη συνέχεια να τα πλένεις καλά. Καθάριζε συχνά το πληκτρολόγιό σου και το κινητό σου, που συναναστρέφεσαι καθημερινά.

Χρησιμοποίησε αντισηπτικό και υγρά μαντιλάκια, αν δεν έχεις άμεση πρόσβαση στο μπάνιο για να διώξεις τα μικρόβια από τα χέρια σου.

Και φυσικά ελάττωσε την καθημερινή αυτή συνήθεια και προστάτεψε με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπό σου, το οποίο πρέπει και να πλένεις καλά και συχνά.

Τι άλλο κάνεις καθημερινά και γεμίζεις μικρόβια;

Πέρα από τα χέρια σου που τα βάζεις συνέχεια στο πρόσωπό σου, κάνεις συχνά κι άλλα πράγματα και αποκτάς μικρόβια.

  1. Ακουμπάς την τσάντα στο πάτωμα.
  2. Χρησιμοποιείς τα δόντια σου για να ανοίξεις ή να κόψεις κάτι.
  3. Καθαρίζεις κι άλλα πράγματα στην κουζίνα σου με το σφουγγαράκι πέρα από τα πιάτα.
  4. Δαγκώνεις τα κλειδιά σου ή τα βάζεις κοντά στο πρόσωπό σου.
  5. Χρησιμοποιείς κοινόχρηστα αντικείμενα.
  6. Δεν αλλάζεις ρούχα με το που γυρίζεις σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάζεις τα ρούχα σου και το ξεχνάς!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/i-kathimerini-synitheia-poy-se-gemizei-mikrovia-choris-na-to-pareis-champari/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ