Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα5+1 tips για να βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου - Τα...

5+1 tips για να βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου – Τα μυστικά για πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Το internet και τα social media είναι γεμάτα από συμβουλές και tips περιποίησης μαλλιών που τις περισσότερες φορές δεν βγαίνουν καν αληθινά! Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο καταλήγουμε στο κομμωτήριο ζητώντας να μας κόψουν μερικά εκατοστά μαλλιών, να μας καθαρίσουν την ψαλίδα και στο τέλος αγοράζουμε και το προϊόν που προτείνει ο στυλίστας, ελπίζοντας ότι τα μαλλιά μας θα είναι τόσο ωραία όσο την ημέρα του κομμωτηρίου. Ποτέ, όμως, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν είσαι η μόνη, συμβαίνει σε όλες μας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να μάθουμε πώς συμπεριφέρονται τα μαλλιά μας κι έπειτα να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις γι’ αυτά.


Να ξέρεις πως τα μαλλιά σου μακραίνουν περίπου μισή ίντσα το μήνα. Κατά μέσο όρο έχεις 120.000 ωοθυλάκια και όλα περνούν από διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής τους: ανάπτυξη, μετάβαση, ανάπαυση και αποβολή. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι τα μαλλιά σου θα ακολουθήσουν τον φυσικό τους κύκλο, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσεις να τα κόψεις ή όχι. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις ορισμένα tips ώστε να ξέρεις πώς μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου.

 

«Πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά;» Τα μυστικά που χρειάζεσαι

Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα μαλλιά σου όπως το υπόλοιπο δέρμα σου

 

Φροντίστε να είναι καθαρά και καλά ενυδατωμένα, ακριβώς όπως κάνεις όταν κάνεις ντουζ το υπόλοιπο σώμα σου. Εάν γυμνάζεσαι αρκετά, ίσως χρειαστεί να τα λούζεις λίγο περισσότερο.

Το λούσιμο των μαλλιών σου βοηθάει στην ενυδάτωση

Αν και καταλαβαίνω να μη θέλεις να λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά, ειδικά όταν είναι σγουρά και δε λαδώνουν εύκολα, αλλά να ξέρεις πως το λούσιμο είναι μέρος της διαδικασίας ενυδάτωσης και με αυτόν τον τρόπο τα βοηθάς να είναι πιο υγιή. Οπότε όσο περισσότερο τα πλένεις τόσο περισσότερο τα ενυδατώνεις.

Ο τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά σου μπορεί να τα καταστρέψει

Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή να τα αφήνεις να στεγνώνουν μόνα τους δεν έχει ουσιαστική διαφορά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ακολουθείς αυτές τις 2 λύσεις θα κάνει τη διαφορά. Αν τα δέσεις με μία πετσέτα και τα τρίψεις πολύ με αυτήν για να μαζέψεις τα νερά, μπορείς να τα καταστρέψεις όπως ακριβώς και με το πιστολάκι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Το σαμπουάν αφαιρεί τις τρίχες που ήταν ήδη χαλαρές

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, αυτό που κάνει το σαμπουάν είναι να αφαιρεί τις τρίχες που ήταν ήδη έξω από τον θύλακα της τρίχας τους και έτοιμες να βγουν. Είναι φυσιολογικό να χάνονται έως και 100 τρίχες την ημέρα. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το λούσιμο δεν προκαλεί τριχόπτωση. Αντίθετα, βοηθά να διατηρείς το τριχωτό της κεφαλής σου υγιές και τα μαλλιά σου να δυναμώνουν.

πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά

Pexels

Ο καλός ύπνος βοηθάει στην υγεία των μαλλιών σου

Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη. Αυτή η ορμόνη ρυθμίζει τον ύπνο και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ως εκ τούτου, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της μελατονίνης, και κατά συνέπεια σε απώλεια μαλλιών.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει άγχος και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει τελογενή εκροή, μια κατάσταση που ωθεί τα μαλλιά σε στάδιο ηρεμίας και προκαλεί πρόωρη τριχόπτωση.

 

Το μασάζ στο κεφάλη θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Πολλές μελέτες έχουν βρει πολλαπλά οφέλη του μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένων των πιο πυκνών μαλλιών και της μειωμένης τριχόπτωσης ή της αλωπεκίας. Αυτό συμβαίνει γιατί το μασάζ τεντώνει τα κύτταρα των τριχοθυλακίων και έτσι τα διεγείρει. Πιστεύεται επίσης ότι διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα και ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλά σου, τόσο απαλά όσο και κυκλικά ενώ λούζεσαι, ενώ μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια όπως έλαιο λεβάντας ή μέντας.

 

Tags : Hair_And_Body

Μαρία Μπενέτογλου 14 March 2022

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/51-tips-gia-na-veltioseis-tin-poiotita-ton-m/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ