Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι μαύροι κύκλοι δεν οφείλονται μόνο στην αϋπνία | 9 καθημερινά λάθη...

Οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλονται μόνο στην αϋπνία | 9 καθημερινά λάθη που κάνεις

Ο ύπνος είναι ίσως το καλύτερο πράγμα και το πιο σημαντικό στον κόσμο και το πιο περίεργο. Το ίδιο μας το σώμα μπαίνει σε αδράνεια. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολύ κακό αντίκτυπο στην υγεία σου.

Ο ύπνος ποτέ δεν μας φαίνεται αρκετός. Αλλά γιατί; Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι σε δικά μας λάθη οφείλεται αυτή η αίσθηση κόπωσης που έχουμε συνέχεια. Θα σου πούμε 9 λάθη που κάνεις καθημερινά και έχεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.. Και όχι, οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλονται μόνο στην αϋπνία.


Τρως πολλά γλυκά και καυτερά φαγητά

Σε όλους αρέσει το γλυκό, αλλά όταν τρως κάτι τέτοιο πριν τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Μια έρευνα που κοινοποιήθηκε στο Journal of Clinical Sleep Medicine ανακάλυψε ότι οι τροφές με πολλά λίπη και ζάχαρη συνδέονται με τον κακό ύπνο. Α! Και να αποφεύγεις να τρως καυτερά φαγητά πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Δεν τρως την σωστή ώρα

Ακόμα και αν αποφεύγεις τις τροφές που αναφερθήκαμε πριν, τρως πολύ κοντά στην ώρα που πέφτεις για ύπνο. Ας είμαστε ειλικρινείς: Ο ύπνος σου θα επηρεαστεί. Ένας κανόνας είναι να μην τρως για τουλάχιστον 3 ώρες πριν πας για ύπνο. Αν οπωσδήποτε πρέπει να φας σε αυτές τις ώρες, προτίμησε κάτι ελαφρύ.

Πίνεις περισσότερο από 2 ποτήρια κρασί

Ξέρουμε τα θετικά που έχει αν πίνεις μια με δύο κούπες κρασί πριν τον ύπνο. Όμως, παραπάνω από 2 ποτήρια μπορούν να σου χαλάσουν τον ύπνο. Πίνοντας λίγο αλκοόλ διευκολύνεσαι να κοιμηθείς, όμως, καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου σου. Για αυτό περιόρισέ το, και με μέτρο.

Πίνεις πολύ νερό πριν τον ύπνο

Το να πίνεις νερό είναι σημαντικό. Αλλά δεν πρέπει να πίνεις μεγάλη ποσότητα λίγες ώρες πριν κοιμηθείς. Όταν πίνεις νερό πριν τον ύπνο θα σε οδηγήσει στην καταστροφή. Χαλάει η διάρκεια του ύπνου σου, αφού θα σηκωθείς αρκετές φορές για να πας στην τουαλέτα.

Δεν έχεις πρόγραμμα

Μερικές φορές πας για ύπνο στις 10 και άλλες φορές στις 12. Μερικές φορές πας στο κρεβάτι σου τις πρωινές ώρες. Είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα πρόγραμμα ύπνου, το καταλαβαίνουμε, όμως, χρειάζεται.

Ασχολείσαι με το κινητό σου

Σου έχουμε άσχημα νέα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το φως που εκπέμπει το τηλέφωνο οδηγεί τον εγκέφαλό σου να εκρήγνει μελατονίνη, μια ορμόνη που δίνει λάθος σήματα στον οργανισμό σου. Για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό, κράτα το κινητό και τον φορτιστή μακριά από το κρεβάτι ή καλύτερα άστα σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Κάνεις ζεστό μπάνιο ακριβώς πριν πέσεις για ύπνο

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να κοιμηθείς γρήγορα, το σώμα σου χρειάζεται να ρίξει την θερμοκρασία του, και με ένα ζεστό μπάνιο ή ντουζ ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματός του. Αν θες να κάνεις μπάνιο, κάνε μπάνιο 2 ώρες πριν πέσει για ύπνο.

Πατάς το snooze button συχνά

Σταμάτα να το κάνεις. Θα σου πάρει λίγο χρόνο αλλά θα το μάθεις. Γιατί πρέπει να το κάνεις αυτό; Κάθε φορά που πατάς το snooze button καταστρέφεις το πρόγραμμα του ύπνου σου.

Το δωμάτιο σου είναι πολύ ζεστό

Η υψηλή θερμοκρασία δωματίου δεν επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό σου να ησυχάσουν. Βρες τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση και να αποκτήσει το δωμάτιό σου την κατάλληλη θερμοκρασία.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oi-mayroi-kykloi-den-ofeilontai-mono-stin-aypnia-9-kathimerina-lathi-poy-kaneis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ