Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πρέπει να...

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πρέπει να τρώνε αλάτι;

Το αλάτι, όπως σου έχουμε πει αλλά και όπως σίγουρα έχεις ακούσει και τους γιατρούς να σου φωνάζουν, είναι μια επικίνδυνη τροφή, για πολλούς ανθρώπους.
Για να μην σου μιλάμε, όμως, γενικά, θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά ποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε αλάτι για να δεις και εσύ τις ποσότητες που θα βάζεις στο φαγητό σου.


Η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου (του κύριου δηλαδή συστατικού του αλατιού) κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2,3 γραμμαρίων, ανάλογα με την ηλικία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει κανείς. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, αυξάνει την ποσότητα του νατρίου στο σώμα και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Ποιοι είναι αυτοί που δεν πρέπει να τρώνε αλάτι και γιατί;

  1. Τα μωράκια: Τα μωρά που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το πρώτο έτος τους δεν πρέπει να τρώνε καθόλου αλάτι. Το αλάτι είναι κάτι που υπάρχει ήδη στο μητρικό γάλα αλλά και στο ξένο. Αν το μωρό καταναλώσει περισσότερο αλάτι θα προκληθεί βλάβη στα νεφρά του που μπορεί να του προκαλέσει ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια.
  2. Άτομα με υψηλή πίεση: Οι άνθρωποι που έχουν ήδη αυξημένη αρτηριακή πίεση αν βάζουν στο φαγητό τους περισσότερο αλάτι θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών στο κυκλοφορικό τους σύστημα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αυτά τα άτομα να μην βάζουν καθόλου αλάτι στο φαγητό τους, αλλά και να προσέχουν το αλάτι που περιέχουν από την φύση τους σχεδόν όλα τα τρόφιμα.
  3. Αυτοί που έχουν σάκχαρο: Δεν είναι θεμιτό για τους διαβητικούς ανθρώπους να πάθουν και υπέρταση γι’ αυτό καλό θα ήταν να προσέχουν και αυτοί το αλάτι. Καλό θα ήταν αυτά τα άτομα που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σάκχαρο να καταναλώνουν λιγότερο από 2 γραμμάρια αλάτι την ημέρα.
  4. Όσοι έχουν πάθει στο παρελθόν εγκεφαλικό: Το αλάτι αυξάνει τις πιθανότητες να πάθεις εγκεφαλικό επεισόδιο. Οπότε αν ήδη έχεις πάθει ένα σταμάτα να τρως αλάτι για να μην πάθεις και δεύτερο.
  5. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην χολή τους: Το αλάτι θα κάνει την χολή να εκκρίνει ακόμα περισσότερα υγρά και αυτό θα κάνει το αίμα σου να πήξει γι ‘αυτό πρόσεχε.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/mipos-anikeis-kai-esy-stin-katigoria-ton-anthropon-poy-den-prepei-na-trone-alati/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ