Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι σημαίνουν τα όνειρά μου;

Τι σημαίνουν τα όνειρά μου;

Το νόημα των ονείρων ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Τα όνειρα έρχονται σε μας σε διάφορες μορφές που κυμαίνονται από τρομακτικές έως και ερωτικές. Βιώνουμε εικόνες, ήχους, αισθήσεις και φωνές στα όνειρά μας που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ή να ελέγξουμε.


Τα όνειρά μας έχουν ιδιαίτερες έννοιες: Προκαλούνται από περιστατικά που έχουν επηρεάσει τις ζωές μας σήμερα ή ίσως κάποια στιγμή στο παρελθόν; Υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί ονειρευόμαστε, από πού προέρχονται τα όνειρα του εγκεφάλου, ή ακόμα και γιατί συμβαίνουν όνειρα. Δεν είναι σαφές ποια είναι η νευρολογική αιτία ή σε ποια φάση του ύπνου που ονειρεύεται λαμβάνει χώρα. Πολλοί πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι αντανακλάσεις του ασυνείδητου και μερικά ότι είναι προβλέψεις για το μέλλον ή ακόμα και μηνύματα από τον Θεό.

Τα όνειρα συχνά εμπνέουν καλλιτεχνικές και άλλες μορφές έμπνευσης. Πολλά παράξενα όνειρα έχουν ερμηνευθεί από κάποιους ως θεϊκά δώρα, μηνύματα από το παρελθόν ή προβλέψεις του μέλλοντος. Σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες τα όνειρα συμβαίνουν με την ίδια συχνότητα στους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, η ικανότητα ανάκλησης του ονείρου ποικίλλει σημαντικά με τα άτομα.

Τα περισσότερα όνειρα πιστεύεται ότι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου (REM), ο οποίος είναι μια μορφή ύπνου που βιώνεται στο τελευταίο τμήμα του κύκλου ύπνου. Σύμφωνα με http://www.wicipedia.org, http://www.dreams.budsbestbuys.com, τόσο ο Σίγκμουντ Φρόιντ όσο και ο Καρλ Γιουνγκ αναγνωρίζουν τα όνειρα ως αλληλεπίδραση μεταξύ του ασυνείδητου και του συνειδητού. Ο Jung υποστήριξε ότι η παράξενη ποιότητα του ονείρου είναι συγκρίσιμη με την ποίηση και μοναδικά ικανή να αποκαλύψει το υποκείμενο νόημα. Ενώ ο Φρόιντ ένιωθε ότι υπήρχε ενεργή λογοκρισία κατά του ασυνείδητου ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και οι δύο συμφώνησαν ότι το ασυνείδητο μυαλό είναι η κυρίαρχη δύναμη του ονείρου. Πολλά βιβλία, διαγράμματα, λεξικά ονείρων, ακόμη και προγράμματα υπολογίστών είναι διαθέσιμα σήμερα για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν το νόημα των ονείρων τους.

Τα πιο δημοφιλή και μακράν τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία έχουν να κάνουν με συνειδητά όνειρα. Ένα συνειδητό όνειρο είναι αυτό όπου αυτός που βλέπει το όνειρο, αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε ένα όνειρο και μπορεί να πάρει τον έλεγχο. Οι συνειδητοί “ονειροπόλοι” έχουν τη δύναμη να ελέγχουν τα όνειρά τους και είναι ικανοί να δημιουργήσουν πολλές φαντασιώσεις, όπως να κάνουν νέα αντικείμενα να εμφανιστούν, να αλλάξουν τη μορφή τους ή ακόμα και να πετάξουν. Υπάρχουν πολλές μορφές συνειδητών ονείρων, έχοντας από κοινού το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο του ονείρου ο ονειροπόλος αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε όνειρο. Ενώ το συνειδητό όνειρο έχει αποδειχθεί ότι ειναι δυνατό, το να μπορείς να πετυχαίνεις συχνά συνειδητά όνειρα απαιτεί πολλή εξάσκηση και αφοσίωση. Πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν συγκεκριμένες τεχνικές συνειδητού ονείρου για προσωπικούς ή πνευματικούς σκοπούς. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τα συνειδητά όνειρα, είναι το Λεξικό των Ονείρων στη διεύθυνση http://www.dreams.selectionsguide.com

Ετικέτες: λεξικό ονείρων, ερμηνεία ονείρων, όνειρα, κατανόηση των ονείρων σας

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ