Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί πρέπει να πίνεις μόνο ένα ποτήρι χυμό την ημέρα!

Γιατί πρέπει να πίνεις μόνο ένα ποτήρι χυμό την ημέρα!

Θεωρούμε πως ο χυμός στην υγεία είναι ευεργετικός, μας δίνει δύναμη και γι΄αυτό επιλέγουμε να πίνουμε κάθε πρωί. Ωστόσο, οι έρευνες έχουν άλλη γνώμη…


Πόσο “κακό” μπορεί να κάνει ο χυμός στην υγεία; Κι, όμως, μπορεί να μας βλάψει.

Συγκεκριμένα αν είσαι fan των αναψυκτικών και των χυμών τότε τα νέα είναι άσχημα για σένα.

Μια νέα έρευνα συνδέει ακόμη κι ένα μικρό ποτήρι αναψυκτικού ή χυμού -περίπου 100ml- με μια αύξηση κατά 18% στον γενικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και μια αύξηση 22% του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 100.000 ενήλικες απ’ τη Γαλλία και συνδέεται την κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτή η μελέτη ακολουθεί μια προηγούμενη που είχε αποδείξει τη συσχέτιση στην κατανάλωση αναψυκτικών με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Όπως αναφέρουν επικεφαλής της έρευνας, ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου σε ανθρώπους που κάνουν μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών, παρατηρήθηκε και σε όσους πίνουν απλά έναν χυμό φρούτου.

Και φυσικά αν μειώσεις αυτά τα ροφήματα, τότε τα οφέλη για την υγεία σου θα είναι πολλά.

Όπως αναφέρουν οι μελετητές, ο κύριος λόγος για τη συσχέτιση των αναψυκτικών και χυμών με τον κίνδυνο καρκίνου είναι η ζάχαρη. Η κατανάλωση ζάχαρης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για την παχυσαρκία και την αύξηση βάρους. Και η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ορισμένα πρόσθετα, όπως το 4-μεθυλιμιδαζόλιο, το οποίο βρίσκεται στα ροφήματα, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στον σχηματισμό του καρκίνου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία που συνιστούν τον περιορισμό των ροφημάτων με υπερβολική ποσότητα ζάχαρης σε ένα ποτήρι την ημέρα. Όλα αυτά τα ροφήματα, είτε με ζάχαρη είτε χωρίς ζάχαρη, είναι ασφαλή για κατανάλωση ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά πάντα με μέτρο διαφορετικά εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Φυσικά, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και διάφοροι παράμετροι να εξεταστούν.

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/prepei-na-pineis-mono-ena-potiri-chymo-tin-imera/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ