Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜελέτη: Πώς η κηπουρική ηρεμεί το σώμα και το μυαλό και μειώνει...

Μελέτη: Πώς η κηπουρική ηρεμεί το σώμα και το μυαλό και μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του άγχους

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κηπουρική μπορεί να είναι μια ισχυρή μορφή ανακούφισης από το στρες. Όταν ένα άτομο αφιερώνει χρόνο φροντίζοντας τον κήπο του, έχει ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και το μυαλό και μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα άγχους.


Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που μας φέρνει σε επαφή με τη φύση και παρουσιάζει μια σειρά από σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κηπουρική είναι σε καλύτερη θέση να διαχειρίζονται τα επίπεδα άγχους τους και να απολαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ευεξίας.

Όταν ασχολούνται με την κηπουρική, οι άνθρωποι μπορούν να προσέχουν, εστιάζοντας στο εδώ και τώρα, αντί να αφήνουν το μυαλό τους να περιπλανάται και να συσσωρεύονται ανησυχίες. Κατά την κηπουρική, οι βόλτες στη φύση μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναπτύξουν την αίσθηση του εαυτού τους, να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική για τη ζωή και να μειώσουν το άγχος.

Επιπλέον, το να βλέπει κανείς τους καρπούς της εργασίας του παρέχει μια αίσθηση ικανοποίησης και ολοκλήρωσης που μπορεί να καταστείλει τις ορμόνες του στρες. Η εργασία στη φύση παρουσιάζει επίσης μια αίσθηση σκοπού που βοηθά στη μείωση του άγχους και μας επιτρέπει περαιτέρω να νιώθουμε συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο, δίνοντάς μας μια μεγαλύτερη αίσθηση εκτίμησης για τον κόσμο μας.

Πρακτικές εργασίες, όπως βοτάνισμα, φύτευση, κούρεμα και εκ νέου γλάστρες διεγείρουν επίσης γνωστικά και προάγουν τη θετική σκέψη. Καθώς οι άνθρωποι ασχολούνται με αυτές τις εργασίες, βυθίζονται στην παρούσα στιγμή, μειώνουν τα επίπεδα άγχους τους και βιώνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Η φυσική πτυχή της κηπουρικής βοηθά επίσης στη μείωση του στρες. Όταν οι άνθρωποι κάνουν κηπουρική, γίνονται πιο δραστήριοι και μπορούν να επωφεληθούν από τα αυξημένα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Θεωρείται ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Συνολικά, η κηπουρική είναι μια ευεργετική δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας ενός ατόμου. Η κηπουρική μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, να κοινωνικοποιηθείτε και να συνδεθείτε με τη φύση.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ