Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί είναι δύσκολο να διαγνωστεί η νόσος του Πάρκινσον;

Γιατί είναι δύσκολο να διαγνωστεί η νόσος του Πάρκινσον;

Ενώ η νόσος του Πάρκινσον έχει πολύ διακριτικά χαρακτηριστικά, είναι μάλλον μια δύσκολη ασθένεια για να εντοπιστεί, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στα αρχικά της στάδια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακριβείς εξετάσεις, τις οποίες μπορούν να κάνουν οι γιατροί για να διαπιστώσουν ακριβή διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον και δυστυχώς ειδικά στα αρχικά της στάδια μπορεί να εκληφθεί ως άλλη ασθένεια. Εάν και όταν συμβεί αυτό, καθυστερεί ή θεραπεία στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.


Το πρόβλημα με τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον με ακρίβεια είναι απλά ότι τα συμπτώματα δεν είναι πάντα τόσο σαφή όσο θα ήθελαν οι γιατροί να είναι. Στην πραγματικότητα υπάρχουν προτάσεις ότι έως και το 25% των ανθρώπων που υποβάλλονται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον μπορεί να έχουν διαγνωστεί λανθασμένα και έτσι λαμβάνουν ακατάλληλη θεραπεία.

Γενικά οι ασθενείς που είναι ύποπτο ότι πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον κάνουν εξετάσεις για να εγγυηθούν ότι σίγουρα δεν πάσχουν από άλλη ασθένεια, χρησιμοποιώντας κοινές μεθόδους όπως αξονική τομογραφία, ακτινογραφία δειγματοληψίας ούρων και εξετάσεις αίματος κλπ. Ωστόσο, ακριβώς επειδή αυτές οι εξετάσεις μπορεί να έχουν μια ασαφή απάντηση, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι το άτομο σίγουρα πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Δυστυχώς, ορισμένοι γιατροί πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό συμβαίνει.

Οι εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για τη δοκιμή της νόσου του Πάρκινσον περιλαμβάνουν συστηματικές νευρολογικές αξιολογήσεις που περιλαμβάνουν τη δοκιμή των αντανακλαστικών του ατόμου, την ισορροπία, τη μυϊκή δύναμηη και την κοινή κίνηση. Επειδή υπάρχει μια σειρά νευρολογικών διαταραχών που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τη νόσο του Πάρκινσον, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι γίνεται τόσο συχνά λανθασμένη διάγνωση. Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον, δεν βλάπτει πάντα να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη ή ακόμα καλύτερα να ζητήσετε να παραπεμφθείτε σε γιατρό που ειδικεύεται σε αυτό το είδος ασθένειας.

Μια έγκαιρη ακριβής διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον είναι συνήθως το κλειδί για να μπορέσει ο πάσχων να διατηρήσει την ανεξαρτησία του και μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ορισμένες νευρολογικές παθήσεις που συγχέονται τακτικά με τη νόσο του Πάρκινσον περιλαμβάνουν: 

  • Πολλαπλή ατροφία συστήματος
  • Υπερπυρηνή παράλυση
  • Καλοήθης βασική σκλήρυνση κατά πλάκας τρόμου
  • Νόσος του Χάντινγκτον
  • Στριάτο-Nigral Εκφυλισμός
  • Όγκος εγκεφάλου

Ρότζερ Οβερανούτ

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ