Site icon xtesini.gr

Διαφορετικές χρήσεις του αλατιού που κανείς δεν γνωρίζει!

Το αλάτι μπορεί να δίνει γεύση στο φαγητό μας αλλά δεν κάνει μόνο αυτό! Οι χρήσεις του αλατιού στην καθημερινότητά μας είναι πολλές και ορισμένες φορές μπορεί πραγματικά να μας λύσει τα χέρια.


Γιατί το αλάτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και εκτός κουζίνας,ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για κάποια συνταγή.Οι χρήσεις του αλατιού είναι πολλές και διαφορετικές και τις περισσότερες δεν τις γνωρίζεις ή δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμη.

Μήπως ήρθε η ώρα;

Διαφορετικές χρήσεις του αλατιού

Αποτρέπει το μήλο απ’ το να σαπίσει!

Νερό κι αλάτι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το μήλο σου φρέσκο για όσο περισσότερο γίνεται!

Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι να προσθέσεις 1/2 κουταλάκι αλάτι σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό και να ανακατέψεις. Στη συνέχεια, μπορείς να βουτήξεις τα κομμάτια του μήλου μέσα στο διάλυμα για περίπου 10 λεπτά  μέχρι να είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Στη συνέχεια, μπορείς να ξεπλύνεις με νεράκι και να το απολαύσεις.

Bonus: Αυτό το tip λειτουργεί και με τις πατάτες.

Για να καθαρίσεις το ξύλο κοπής

Προκειμένου να απομακρύνεις όλα τα υπολείμματα και τις μυρωδιές από το ξύλο κοπής, μπορείς απλώς να βάλεις μια γενναία ποσότητα αλατιού στην επιφάνειά του.

Στη συνέχεια, τρίψε με ένα βρεγμένο ύφασμα και ξέπλυνε με ζεστό νερό!

Απομακρύνει τις μυρωδιές από σκόρδο και κρεμμύδι

Όταν κόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο στη μαγειρική, τότε τα χέρια σου μυρίζουν. Έντονα. Και για μέρες. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις αυτή τη μυρωδιά είναι απλά να τρίψεις τα χέρια σου σε ένα μείγμα με αλάτι και λεμόνι και στη συνέχεια να τα πλύνεις με σαπούνι.

Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

Για το αυγό που έπεσε στο πάτωμα…

Τι εννοούμε με αυτό; Ένα ακόμη πρωτότυπο tip: Αν σου πέσει στο πάτωμα ένα αυγό, τότε πριν το μαζέψεις ρίξε αλάτι σε αυτό το χάος. Αφού το αφήσεις με το αλάτι για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια θα μπορείς να το καθαρίσεις αμέσως και πολύ πιο εύκολα.

Δεν το έχουμε δοκιμάσει, αλλά κάτι μας λέει πως λειτουργεί και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε!

Για να γυαλίσεις τα ποτήρια

Όπως είπαμε το αλάτι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας με ποικίλους τρόπους.

Έτσι, αν έχεις ένα ποτήρι, ένα γυάλινο βάζο, μια κούπα του καφέ που θέλεις να γυαλίσεις, τότε το αλάτι είναι σύμμαχός σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις 1/3 φλιτζάνι αλάτι με δύο κουταλιές ξύδι και να σχηματίσεις μια πάστα. Εφάρμοσέ το στο εσωτερικό του ποτηριού κι άφησέ το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνε ένα ελαφρύ scrub  και ξέπλυνε.

Μόλις στεγνώσει θα μοιάζει με καινούργιο!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/diaforetikes-chriseis-toy-alatioy-poy-kaneis-den-gnorizei

Exit mobile version