Σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έχουν οι διαβητικοί που εντάσσουν τρόφιμα ολικής άλεσης στο διαιτολόγιό τους, ωστόσο ελλοχεύει ένας κίνδυνος που μπορεί να ανατρέψει τα ευεργετικά τους οφέλη
Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητα σε ίνες μπορεί να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής για τους πάσχοντες από διαβήτη σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Otago.
Πηγή-Συνέχεια άρθρου: https://www.protothema.gr/zoi/article/1008554/diavitikoi-ta-trofima-pou-tous-harizoun-hronia-zois-kai-ekeina-pou-tous-ta-klevoun/