Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓυροειδής αλωπεκία: Τι είναι η τριχόπτωση για την οποία εγκρίθηκε η πρώτη...

Γυροειδής αλωπεκία: Τι είναι η τριχόπτωση για την οποία εγκρίθηκε η πρώτη θεραπεία σε χάπι

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση δερματική νόσος που οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Αυτό μπορεί να συμβεί στο τριχωτό της κεφαλής, στο πρόσωπο ή σε άλλα μέρη του σώματος. Η πρώτη θεραπεία με χάπι για την γυροειδή αλωπεκία εγκρίθηκε από τον FDA τον Δεκέμβριο του 2016.


Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα δύο κλινικών δοκιμών που έδειξαν ότι το φάρμακο, η ρουξολιτινίμπη, μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σε άτομα με την πάθηση. Σε μια δοκιμή, σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν βελτίωση στην ανάπτυξη των μαλλιών μετά από 16 εβδομάδες.

Η ρουξολιτινίμπη δεν είναι θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία και δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η τριχοφυΐα. Το φάρμακο σχετίζεται επίσης με ορισμένες παρενέργειες, όπως κόπωση, διάρροια και πονοκέφαλο.

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια κοινή αυτοάνοση δερματοπάθεια που προκαλεί απώλεια μαλλιών. Η ακριβής αιτία της πάθησης είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η γυροειδής αλωπεκία επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Η πάθηση μπορεί να προκαλέσει αποσπασματική απώλεια μαλλιών ή πλήρη φαλάκρα. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία, αλλά υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ