Site icon xtesini.gr

Αγγούρι το… θαυματουργό! Απροσδόκητα οφέλη του στην υγεία μας

Το αγγούρι σίγουρα είναι μια αγαπημένη τροφή, την οποία, όμως, πολλοί δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη και η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τα μεγάλη οφέλη του αγγουριού στην υγεία μας. Έτσι, συχνά αμελούμε να το εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας.

Επειδή, όμως, η άγνοια δεν κάνει καλό σε τίποτα, συγκεντρώσαμε τα μεγαλύτερα οφέλη του αγγουριού στην υγεία σου και σου τα παρουσιάζουμε!
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες: Ναι το αγγούρι διαθέτει πολλές βιταμίνες  του συμπλέγματος B, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο.
  • Δρα ενάντια στην κακοσμία του στόματος: Πίεσε στον ουρανίσκο σου για λίγη ώρα ένα κομμάτι αγγούρι και το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο σαν να έφαγες μόλις μια τσίχλα!
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας: Το αγγούρι, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού την οποία περιλαμβάνει, είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης της δυσκοιλιότητας.
  • Μειώνει τον κίδνυνο εμφάνισης καρκίνου: Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες, καθώς η περιεκτικότητά του σε λιγνάνες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, τις ωοθήκες ή τη μήτρα.
  • Παραγωγή ινσουλίνης: Το αγγούρι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την παραγωγή ινσουλίνης. Συγκεκριμένα, στον χυμό αγγουριού θα βρεις μια ορμόνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης στο πάγκρεας.
  • Υγεία του δέρματος: Το αγγούρι ενεργοποιεί το κολλαγόνο του δέρματος και συμβάλλει στην καταπολέμηση του πρηξίματος, της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/angouri-thavmatourgo-aprosdokita-ofeli-tou-stin-ygia-mas/


Exit mobile version