Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα λάθη στη φόρτιση του κινητού που το καταστρέφουν

Τα λάθη στη φόρτιση του κινητού που το καταστρέφουν

Όσο καλά κι αν ξέρεις να χειρίζεσαι το κινητό σου κι ακόμα κι αν είσαι καλός γνώστης της τεχνολογίας, μήπως κάνεις αυτά τα λάθη στη φόρτιση του κινητού σου και το καταστρέφεις; 


Μπορεί να μην το φανταζόσουν ποτέ, όμως ο τρόπος που φορτίζεις το κινητό σου μπορεί να είναι κρίσιμος για την ασφάλειά του, αλλά και για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σίγουρα τόσα χρόνια δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι το φορτίζεις λάθος.

Ποια τα λάθη στη φόρτιση του κινητού που δυσχεραίνουν τη ζωή του κινητού σου τηλεφώνου και της μπαταρίας του;

Αφήνεις τον φορτιστή στην πρίζα

Ένας φορτιστής αντλεί συνεχώς ρεύμα όταν βρίσκεται στην πρίζα, ακόμη και αν το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο. Αυτό δεν είναι καλό όχι μόνο για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για τον μετασχηματιστή, ο οποίος απελευθερώνει θερμότητα που μπορεί αργά να συσσωρευτεί και να προκαλέσει πυρκαγιά ή βραχυκύκλωμα. Όταν δεν φορτίζεις το κινητό σου, αφαίρεσε τον φορτιστή από την πρίζα.

Το φορτίζεις πάντα στο 100%

Εάν φορτίζεις την μπαταρία του τηλεφώνου σου στο 100% κάθε φορά, αυτό θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε μπαταρία έχει έναν ακριβή αριθμό κύκλων φόρτισης και εάν τη φορτίζεις πάντα στο 100%, αυτοί οι κύκλοι θα τελειώσουν νωρίτερα.

Ο γενικός κανόνας είναι να φορτίζεις πλήρως, στο 100%, μία φορά το μήνα και τις υπόλοιπες μέρες να κυμαίνεται μεταξύ 20% και 80%.

Δεν το φορτίζεις αν τελειώσει η μπαταρία εντελώς

Δεν είναι καλό να αφήνεις τη μπαταρία να φτάνει στο 0%. Δεν κάνει καλό στη μακροζωία της συσκευής σου και θα πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις.

Το χρησιμοποιείς ενώ φορτίζει

Δεν πρέπει να εξαντλείς την μπαταρία του κινητού σου ενώ προσπαθείς να τη φορτίσεις. Αυτό οδηγεί στην υπερβολική πίεση της μπαταρίας, η οποία τώρα προσπαθεί να κάνει δυο πράγματα ταυτόχρονα. Και στην τελική αν κάποιος σε καλεί, απλά βγάλε το κινητό από τη φόρτιση για λίγο.

Το φορτίζεις όλη νύχτα

Αν φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι όλο το βράδυ, πρέπει να το σταματήσεις. Καταστρέφεις την μπαταρία του κινητού σου κι έτσι τελειώνει πιο γρήγορα. Γιατί να βάλεις το κινητό σου για 8 ώρες στη φόρτιση; Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Σήμερα τα περισσότερα κινητά θέλουν 2 ώρες για να φορτίσουν. Εσύ γιατί το αφήνεις όλο το βράδυ και το χαλάς;

Το φορτίζεις απ’ το laptop

Μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιείς τον φορητό σου υπολογιστή για να φορτίσεις το κινητό σου, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις η φόρτιση διαρκεί περισσότερο. Για να φορτίζει το κινητό σου πιο γρήγορα, πρέπει να χρησιμοποιείς τον δικό του φορτιστή, τον οποίο να συνδέεις στην πρίζα.

Χρησιμοποιείς φθηνούς φορτιστές

Κάθε τηλέφωνο διαθέτει συμβατό φορτιστή που δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλη μάρκα. Εάν δεν χρησιμοποιείς το σωστό φορτιστή, η ισχύς της ενέργειας που μεταδίδεται στην μπαταρία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση ή σε πολύ αργή φόρτιση.

Ο καλύτερος φορτιστής για το τηλέφωνό σου είναι αυτός που πήρες μαζί του όταν το αγόρασες. Εάν δεν τον έχεις πια, φρόντισε να αγοράσεις και πάλι τον ίδιο.

Το φορτίζεις πολύ συχνά

Το να φορτίζεις συχνά το κινητό σου είναι λάθος και μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου. Προσπάθησε να το φορτίσεις όταν έχει πραγματική ανάγκη, όταν είναι κάτω από 20%, αλλά πάνω από τουλάχιστον 5%.

Πηγή: https://ipop.gr/texnologia/ta-lathi-sti-fortisi-toy-kinitoy-poy-to-katastrefoyn/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ