Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣωστό καθάρισμα: 5 βασικοί κανόνες από Σουηδέζες νοικοκυρές για ένα πεντακάθαρο σπίτι

Σωστό καθάρισμα: 5 βασικοί κανόνες από Σουηδέζες νοικοκυρές για ένα πεντακάθαρο σπίτι

Καθάρισμα σπιτιού: Η αλήθεια είναι πως οι Σκανδιναβοί φημίζονται για τα πολύ όμορφα διακοσμημένα σπίτια τους, τα οποία δείχνουν απίστευτα φιλόξενα και καθαρά όλη την ώρα.


Ο συχνός αλλά σύντομος καθαρισμός σπιτιού είναι μέρος της κουλτούρας τους.

Τι κάνουν, όμως, και καταφέρνουν να διατηρούν τα σπίτια τους όμορφα και καθαρά; Διαβάστε τα tips που ακολουθούν και θα καταλάβετε.

Βγάζουν τα παπούτσια τους μέσα στο σπίτι

Στη Σκανδιναβία κανείς δεν φοράει παπούτσια μέσα στο σπίτι. Αυτό κρατάει την βρωμιά και το χώμα από τους εξωτερικούς χώρους μακριά από τον χώρο που ζουν. Έχουν λοιπόν παπουτσοθήκες ή έπιπλα εισόδου για παπούτσια για να τα βάζουν εκεί όταν μπαίνουν σπίτι.

Το φως είναι το παν

Οι Σκανδιναβοί έχουν συνήθως πολύ φωτισμό στα σπίτια τους λόγω του έντονου σκοταδιού που βιώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γι ‘αυτό καθαρίζουν την σκόνη και την βρωμιά, την στιγμή που την βλέπουν, αντί να αφιερώνουν ειδικές μέρες και ώρες για γενικό ή καθημερινό καθαρισμό.

Καθαρισμός του σπιτιού… προληπτικά

Οι Σκανδιναβοί είναι γνωστοί για την εμμονή τους να κρατούν το σπίτι καθαρό συνεχώς. Αντί να πετάνε τα πράγματα από εδώ και από εκεί, είναι προσηλωμένοι στο να τα βάζουν στην θέση τους. Δεν θα βρεις πράγματα στο πάτωμα, ρούχα στα κρεβάτια, άδεια πιάτα στην τραπεζαρία. Όλα έχουν το μέρος τους και την χρήση τους. Έτσι δεν συσσωρεύονται πράγματα και ο καθαρισμός του σπιτιού είναι πολύ πιο εύκολος!

Δεν βάζουν ποτέ χαλιά από τοίχο σε τοίχο

Οι Σκανδιναβοί δεν προτιμούν τα μεγάλα χαλιά που καλύπτουν όλο το πάτωμα. Αντί για χαλιά τα περισσότερα σπίτια έχουν ξύλινα πατώματα, τα οποία θεωρούνται ευκολότερα στον καθαρισμό τους και πιο υγιεινά. Χρησιμοποιούν μόνο μικρότερα χαλιά, τα οποία πλένονται εύκολα και μπορούν να τα τινάζουν έξω για να φύγει η βρωμιά.

Δεν πιστεύουν στην αποθήκευση

Στα περισσότερα Σκανδιναβικά διαμερίσματα δεν υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Προτιμούν να έχουν λίγα πράγματα στα σπίτια τους παρά να τα αποθηκεύουν γεμίζοντας με ακαταστασία και περιττή σκόνη και βρωμιά τους χώρους τους.

Από ότι φαίνεται οι Σκανδιναβοί έχουν πραγματικά βρει τους τρόπους για να καθαρίζουν σωστά και να ζουν σε ένα σπίτι καθαρό, λιγότερο αγχωτικό και χωρίς πολλά και περιττά πράγματα!

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

 

Πηγή: https://www.giatros-in.gr/2022/03/06/sosto-katharisma-5-vasikoi-kanones-soyidezes-noikokyres-pentakatharo-spiti/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ