Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να Αυξήσετε τα Επίπεδα Ντοπαμίνης στον Εγκέφαλό σας

Πως να Αυξήσετε τα Επίπεδα Ντοπαμίνης στον Εγκέφαλό σας

10 φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας.


 

Γνωρίζατε ότι έχουμε χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας που μας κάνουν να νοιώθουμε καλά; Μία από τις πιο σημαντικές είναι η ντοπαμίνη. Η μείωση των επιπέδων ντοπαμίνης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η κατάθλιψη και η αρνητικότητα.

Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε την ντοπαμίνη στον εγκέφαλό σας, ώστε να μπορείτε να ζείτε με ένα πιο σταθερό επίπεδο ευτυχίας.

1. Άσκηση

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενδορφινών, σεροτονίνης και ντοπαμίνης, που όχι μόνο θα ενισχύσουν τους μύες σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να μειώσετε και το άγχος. Το καλύτερο; Λειτουργεί με κάθε είδους άσκηση – αρκεί να κινείστε!

2. Αποφύγετε τους Εθισμούς

Ενώ οι εθισμοί μπορεί να παρέχουν μια άμεση ενίσχυση της ευχαρίστησης, δεν διαρκούν για πολύ. Αυτό που τελικά συμβαίνει είναι ότι τα βασικά επίπεδα ντοπαμίνης θα μειωθούν και θα ζητάτε τον εθισμό σας πιο συχνά. Ως εκ τούτου, η αποφυγή εθισμών μπορεί να ωφελήσει στο να επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας δίνουν ηρεμία και ειρήνη.

3. Αποτοξίνωση

Οι τοξίνες και τα ανθυγιεινά βακτήρια μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να παράγει ντοπαμίνη, οπότε φροντίστε να αποτοξινώνετε συνεχώς το σώμα σας.

4. Αυξήστε την τυροσίνη

Αυτό το αμινοξύ είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την παραγωγή ντοπαμίνης. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αμύγδαλα, μπανάνες, μαύρη σοκολάτα και πράσινο τσάι.

5. Μουσική

Η μουσική αυξάνει πραγματικά τις χημικές ουσίες που σας κάνουν να έχετε καλή διάθεση, οπότε βεβαιωθείτε ότι ακούτε τακτικά τη μουσική που σας αρέσει.

6. Οργανώστε τη Ζωή σας

Όταν ολοκληρώνετε έναν στόχο, αυξάνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης. Επομένως, γράψτε τα καθήκοντά σας, ακόμη και τα μικρά, και σημειώστε τα όταν τα συμπληρώσετε. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία, θα βιώσετε μια μικρή αύξηση της ντοπαμίνης για να ολοκληρώσετε το στόχο σας.

7. Δημιουργικότητα

Το να είστε δημιουργικοί προκαλεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Το σπουδαιότερο είναι ότι η δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί σε μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων, από το γράψιμο στο τραγούδι, μέχρι το χορό.

8. Προβάλλετε τις Επιτυχίες

Αυτή είναι μια οπτική απεικόνιση του αριθμού των φορών που επιτυγχάνετε κάτι. Και πάλι, προβάλλοντας τα πράγματα που κατορθώνετε, ο εγκέφαλός σας θα αναγνωρίσει ότι ολοκληρώνετε στόχους που θα αυξήσουν την ντοπαμίνη.

9. Συμπληρώματα

Αυτά είναι τα συμπληρώματα που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ντοπαμίνης:

  • Κουρκουμίνη – θα τη βρείτε στο κουρκούμη
  • Ginkgo Biloba
  • Ακετύλο-L-Τυροσίνη
  • L-Θεανίνη, την οποία θα βρείτε στο πράσινο τσάι

10. Διαλογισμός

Αυτό λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με την άσκηση. Θα σας κάνει πιο ήρεμους και χαλαρούς, κάτι το οποίο θα σας επιτρέψει να μειώσετε το άγχος.

Credits: Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε και δημοσιεύτηκε αρχικά από το Truth Inside Of You. Μεταφράστηκε από το Visual Meditation και αναδημοσιεύτηκε κατόπιν άδειας.
Αναφορές:
FitLife.TV
Collective Evolution
The Mind Unleashed
Best Healthy Guide

Διαβάστε επίσης

Πηγή: https://www.awakengr.com/pos-na-afxisete-ta-epipeda-ntopaminis-ston-egkefalo-sas/?fbclid=IwAR1Ssh9hnfXZVYNq-0fdhL6cMujkkQb2Xklv8hTWJESWx9QrNF3sl8Jsi24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ