Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι

Οι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται μέσα στο σπίτι. Δείτε τους παρακάτω. 


Ελέγξτε βρύσες και σωλήνες για διαρροές Μια μικρή τρυπούλα στους σωλήνες σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 20 γαλόνια νερού την ημέρα. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει με μεγαλύτερες τρύπες. Ελέγξτε τους σωλήνες που βρίσκονται κάτω από τους νιπτήρες για να δείτε αν υπάρχει κάποια διαρροή. Αν έχετε παρατηρήσει πως οι λογαριασμοί του νερού είναι πολύ υψηλοί ίσως έχετε κάποια «αφανή» διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε κάποιον υδραυλικό για να ελέγξει αν υπάρχει όντως πρόβλημα.

 

Έξτρα πληροφορία Το γνωρίζατε πως από όλο το νερό που υπάρχει στη Γη ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα 3/10 του 1% νερού;

Μην χρησιμοποιείτε την τουαλέτα ως τασάκι ή κάδο απορριμάτων Κάθε φορά που ρίχνετε κάποιο σκουπιδάκι μέσα στην τουαλέτα σας χαραμίζετε 5-7 γαλόνια νερού. Επιπλέον μπορεί να βουλώσουν κάποιοι σωλήνες και να έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον.

Ελέγξτε τις τουαλέτες σας για διαρροές Βάλτε λίγο χρώμα στο καζανάκι της τουαλέτας σας. Περιμέντε 30 λεπτά και αν δείτε το χρώμα να εμφανίζεται σιγά-σιγά σημαίνει πως υπάρχει διαρροή. Ευτυχώς τα περισσότερα ανταλλακτικά είναι φτηνά και εύκολα στην εγκατάσταση.

 

Με σωστη χρήση του νερού καθημερινά μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστια ποσότητα νερού και να γλυτώσετε αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς νερού.

Με σωστή χρήση του νερού καθημερινά μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστιες ποσότητες και να γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς σας.

Έξτρα πληροφορία Ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει 80-100 γαλόνια νερού την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος ξοδεύεται στην τουαλέτα.

Αγοράστε τηλέφωνο ντουζιέρας που είναι χαμηλής ροής Τηλέφωνο χαμηλής ροής είναι το εκείνο που βγάζει λιγότερα από 2,5 γαλόνια νερού το λεπτό. Αυτά τα τηλέφωνα δεν έχουν πολλή δύναμη αλλά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε αρκετή ποσότητα νερού. Μπορείτε να βρείτε τέτοια τηλέφωνα σε καταστήματα με υδραυλικά είδη.

 

Βάλτε πλαστικά μπουκάλια μέσα στο καζανάκι Για να γεμίζει το καζανάκι σας με λιγότερο νερό μπορείτε να βάλετε στο εσωτερικό του 1 ή 2 μπουκάλια γεμάτα με νερό ή άμμο. Τοποθετήστε τα μπουκάλια μακριά από τον μηχανισμό που έχει το καζανάκι σας. Με αυτόν τον τρόπο το καζανάκι θα γεμίζει με λιγότερο νερό και έτσι θα εξοικονομείτε τουλάχιστον 10 γαλόνια νερού την ημέρα.

Βάζοντας πλαστικά μπιυκάλια ή ειδικές σακούλες νερού θα μειώσετε την ποσότητα νερού που ρίχνει το καζανάκι σας.

Βάζοντας πλαστικά μπουκάλια ή ειδικές σακούλες νερού θα μειώσετε την ποσότητα νερού που ρίχνει το καζανάκι σας.

Έξτρα πληροφορία Γνωρίζατε πως τη στιγμή που θα νιώσετε δίψα έχετε χάσει το 1% του νερού που έχετε στο σώμα σας;

Μονώστε τους σωλήνες νερού Βάζοντας μόνωση στους σωλήνες νερού θα έχετε ζεστό νερό πιο γρήγορα και χωρίς διαρροές. Μπορείτε να κάνετε τη μόνωση μόνοι σας με ειδική αυτοκόλλητη ταινία που είναι η πιο οικονομική λύση. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικό εξοπλισμό.

Κάντε Οικονομία (και) στο Μαγείρεμα

Μειώστε τη διάρκεια των μπάνιων Με ένα τετράλεπτο ντους ξοδεύετε 20 με 40 γαλόνια νερού. Γι’αυτό προσπαθήστε να μειώσετε τη διάρκεια του μπάνιου σας έστω και κατά 4 λεπτά.

Μειώστε κατά 4 λεπτά το μπάνιο σας και εξοικονομήστε 20-40 γαλόνια νερού.

Μειώστε κατά 4 λεπτά το μπάνιο σας και εξοικονομήστε 20-40 γαλόνια νερού.

Εξοικονόμηση νερού στο ξύρισμα και στο πλύσιμο δοντιών Βάλτε σε ένα μπολάκι νερό και ξεπλύνετε εκεί το ξυραφάκι σας αντί να έχετε ανοιχτή συνέχεια τη βρύση. Στο πλύσιμο των δοντιών χρησιμοποιήστε επίσης με σύνεση το νερό.

Έξτρα πληροφορία Το γνωρίζατε πως όταν πλένετε τα δόντια σας καταναλώνετε την ίδια ποσότητα νερού που καταναλώνει το καζανάκι σας όταν το τραβάτε μια φορά;

Μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων μισοάδεια Καλό είναι να μην ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Επίσης, γεμίστε πλήρως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων για μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού.

 

Πηγή: https://spirossoulis.com/living-oi-kalyteres-idees-gia-eksikonomisi-nerou-mesa-sto-spiti/,,https:/www.xtesini.gr/article/295898/oi-kaluteres-idees-gia-exoikonomisi-nerou-mesa-sto-spiti

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ