Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα από τα οποία μπορείτε να...

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα από τα οποία μπορείτε να κολλήσετε

Οι περισσότερες από τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή είναι δυνητικά επικίνδυνες για τη μετάδοση του ιού. Κάποια αντικείμενα όμως αναδεικνύονται σε αντικείμενα- παγίδες καθώς από τη μια η εξοικείωση μας μαζί τους και από την άλλη η τακτική χρήση τους μπορεί να φέρουν τον ιό στο μέρος που θεωρούμε πιο ασφαλές, δηλαδή στο σπίτι μας. Ως εκ τούτου όλα αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να απολυμένονται επιμελώς και τακτικά ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου.


Το κινητό μας τηλέφωνο ξέρουμε ήδη πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αρχικά επειδή το κρατάμε πολλές ώρες στα χέρια μας και βεβαίως επειδή το ακουμπάμε σε διάφορες άλλες επιφάνειες. Ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατη μελέτη είχε δείξει πως η συσκευή αυτή έχει περισσότερα μικρόβια κι από ένα κάθισμα τουαλέτας. Δεν πανικοβαλλόμαστε, ούτε φυσικά εγκαταλείπουμε το κινητό μας, ειδικά αυτό το διάστημα που αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους μας, το διατηρούμε ωστόσο καθαρό σκουπίζοντάς το τακτικά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι χεριών ή επιφανειών.

Στην ίδια λογική αποδεικνύεται επικίνδυνη και η συσκευή που χρησιμοποιούν οι καπνιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων. Είναι σκόπιμο να αφαιρεθούν οι θήκες με εγκοπές και τοιχώματα που είναι δύσκολο να απολυμανθούν και φυσικά το εξωτερικό της συσκευής να απολυμαίνεται τακτικά.

Αντικείμενα που χρήζουν επίσης προσοχής είναι τα προϊόντα που φέρνετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ. Τα αντικείμενα αυτά να θυμάστε πως τα έχουν αγγίξει πολλά χέρια πριν από τα δικά σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε αρχικά να αφαιρέσετε τις εξωτερικές συσκευασίες πριν βάλετε τα προϊόντα στο σπίτι σας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείτε είτε να ψεκάσετε τις συσκευασίες με ένα απολυμαντικό επιφανειών είτε να τις καθαρίσετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Οι διακόπτες και τα πόμολα είναι ένα σημείο του σπιτιού σας που θα πρέπει να προσέξετε. Φροντίζετε να τα καθαρίζετε συχνά.

Η κουζίνα είναι σίγουρα ένα μέρος του σπιτιού που ούτως ή άλλως πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ένας λόγος τώρα παραπάνω λόγω του κορωνοϊού, είναι να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί, καθώς η κουζίνα είναι ένα μέρος που χρησιμοποιείται συχνά, από όλους. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες της κουζίνας.

Τέλος, τα μπουφάν και γενικά τα πανωφόρια αποτελούν πιθανές εστίες μόλυνσης καθώς δεν πλένονται τακτικά. Οι ειδικοί πάντως μας συμβουλεύουν να τα αφήνουμε όσο γίνεται στον ήλιο ώστε να απομακρυνθούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Πηγή: https://www.usay.gr/3-top-dexia/koronoios-ayta-einai-ta-pio-epikindyna-antikeimena-apo-ta-opoia-mporeite-na-kollisete/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ