Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ κακή γεύση στο στόμα σου μαρτυρά πολλά για την υγεία σου!

Η κακή γεύση στο στόμα σου μαρτυρά πολλά για την υγεία σου!

Η κακή γεύση στο στόμα σου μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ότι κάτι σοβαρό ή μη συμβαίνει στον οργανισμό σου. Άλλες φορές είναι ανησυχητικό κι άλλες όχι!

Η κακή γεύση στο στόμα σου, είτε είναι πιο πικρή, ξινή ή γλυκιά συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους που συνήθως αγνοείς. Είναι σημαντικό να εξετάσεις τι έφαγες τις προηγούμενες ημέρες, πώς νιώθεις ή αν έχεις κάποιο ιστορικό από την οικογένειά σου που πρέπει να γνωρίζεις.


Τι μαρτυρά η κακή γεύση στο στόμα;

Λοίμωξη

Μπορεί να επηρεάζει το στόμα, να δημιουργεί λευκές κηλίδες στο λαιμό ή τη γλώσσα. Η λοίμωξη αυτή προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Canidda Albicans που φυσικά επηρεάζει το στόμα και ελέγχει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν το ανοσοποιητικό σου είναι αδύναμο, τότε το βακτήριο μπορεί να αναπαραχθεί γρήγορα και να προκαλέσει λοίμωξη.

Εγκυμοσύνη

Εκτός από τη ναυτία και την κούραση οι περισσότερες έγκυες έχουν και μια περίεργη γεύση στο στόμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες αλλάζουν και το σώμα δημιουργεί μια νέα ζωή. Οι ορμόνες μπορεί να επηρεάζουν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί.

Ψευδάργυρος

Ίσως χρειάζεσαι περισσότερο ψευδάργυρο. Αν το σώμα έχει ανεπάρκεια στον ψευδάργυρο, τότε μπορεί να παρατηρήσεις μια περίεργη γεύση στο στόμα και οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν το γιατί!

Γρίπη

Αν έχεις μια πικρή γεύση στο στόμα και συνοδεύεται από κρυολόγημα ή γρίπη, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό. Και οι δύο κοινές λοιμώξεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάνουν το ανοσοποιητικό έτοιμο να τις καταπολεμήσει με παραγωγή πρωτεϊνών. Αυτό μπορεί να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα. Επιπλέον, εάν η λοίμωξη είναι στη μύτη ή το λαιμό, μπορεί να έχεις μια περίεργη γεύση εξαιτίας των βακτηρίων που προκαλούν τη γρίπη.

Διαβήτης

Αν το σώμα έχει δυσκολίες στη ρύθμιση της ζάχαρης στο αίμα, μπορεί να εμφανιστεί μια περίεργη, γλυκιά γεύση στο στόμα. Γι’ αυτό αν έχεις διαβήτη, βιώνεις αυτή τη γεύση.

Άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία γιατί δεν παράγει σάλιο. Το σάλιο, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο στην στοματική υγιεινή καθώς μεταξύ άλλων, καταπολεμά τα βακτηρίδια στο στόμα. Έτσι, αν δεν παράγεις την κατάλληλη ποσότητα ίσως έχεις μια κακή γεύση στο στόμα.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/i-kaki-geysi-sto-stoma-soy-martyra-polla-gia-tin-ygeia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ