Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕίναι αποδεδειγμένο: Αν μια γάτα σε συμπαθεί, έτσι θα στο δείξει!

Είναι αποδεδειγμένο: Αν μια γάτα σε συμπαθεί, έτσι θα στο δείξει!

Οι γάτες, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι περίεργα πλάσματα και δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη…. Αλλά ο καθένας δείχνει την αγάπη του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ποια είναι τα σημάδια ότι μια γάτα σε αγαπά;


Ορισμένοι από εμάς δείχνουμε την αγάπη μας λέγοντας «σ’αγαπώ»… αλλά οι τετράποδοι φίλοι μας δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα. Ωστόσο, μας δείχνουν την αγάπη και τη στοργή τους με όποιον τρόπο μπορούν.

Ποια είναι τα σημάδια ότι μια γάτα σε αγαπά; Δεν είναι εύκολο να τα αναγνωρίσεις αλλά η γάτα σου τα δείχνει με την πρώτη ευκαιρία… κι ας μην τα «φωνάζει» και τόσο δυνατά, εσύ θα πρέπει να μπορείς να τα αναγνωρίζεις.

Τα σημάδια ότι μια γάτα σε αγαπά

Γουργουρίζει

Και δεν σημαίνει ότι πεινά! Όταν μια γάτα γουργουρίζει κοντά σου, δείχνει ότι λιγάκι σε συμπαθεί παραπάνω. Αμέσως μετά τη γέννησή τους, όταν δεν βλέπουν τίποτα συνήθως γουργουρίζουν για να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα γατάκια αλλά και να βεβαιωθούν ότι η μαμά τους θα τα βρει και θα τα ταΐσει στην ώρα τους.

Στην ενήλικη ζωή τους, γουργουρίζουν για να δείξουν τη χαρά τους, την ικανοποίησή τους και σε μερικές περιπτώσεις για να ηρεμήσουν τον εαυτό τους όταν φοβούνται.

Σε χαιρετούν

Εντάξει… μην περιμένεις να ακούσεις το «γεια» ή να κάνει όπως κάνει κι ένας σκύλος όταν γυρνάς σπίτι ακόμη κι αν έχεις λείψει πέντε λεπτά. Όταν η γάτα σου «γρυλίζει» και νιαουρίζει, σημαίνει ότι είναι έτοιμη για παιχνίδια. Είναι σαν να σου λέει «θέλεις να κάνουμε παρέα σήμερα;». Αν κάθεται δίπλα σου και νιαουρίζει σημαίνει ότι ζητά την προσοχή σου.

Η έκφραση της ηρεμίας

Πρέπει να παρατηρείς τις εκφράσεις στο πρόσωπο της γάτας σου! Σύμφωνα με το Cornell Feline Health Center στο Πανεπιστήμιο Cornell, μια ήρεμη γάτα έχει χαλαρά τα μουστάκια της, τα αυτιά της προς τα πάνω και δείχνουν προς τα εμπρός.

Αντίθετα, οι ανήσυχες ή επιθετικές γάτες δείχνουν έντονα τα αυτιά και τα μουστάκια προς τα πίσω ή θα «ρίξουν» το κεφάλι τους στο πάτωμα. Οι ήρεμες εκφράσεις σημαίνουν ότι όλα είναι καλά και απολαμβάνουν την παρέα σου. Και οι γάτες είναι κοινωνικά ζώα και τους αρέσει να είναι με άλλα ζώα και τους αγαπημένους τους ανθρώπους κι έτσι βρίσκουν τον τρόπο να επικοινωνούν.

Τρίβουν τη μουσούδα τους

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι γάτες επικοινωνούν είναι μέσω της οσμής. Οι γάτες απελευθερώνουν τις φερομόνες όταν τρίβουν τα πρόσωπά τους σε πράγματα, ουσιαστικά σημαδεύοντας κάτι σαν να είναι δικό τους. Εάν η γάτα τρίβει το πρόσωπό της στο πόδι σου ή στο χέρι σου ενώ χαλαρώνει στην αγκαλά σου, τότε είναι ένας τρόπος να σου εκφράσει την αγάπη της.

Η ουρά… ψηλά!

Το Humane Society αναφέρει πως όταν μια γάτα έχει την ουρά ευθεία προς τα πάνω και η έκφραση της είναι ήρεμη, τότε σημαίνει… ευτυχία! Αν το γατάκι σου, κυκλοφορεί στο σπίτι με την ούρα της ψηλά, σημαίνει πως εκφράζει τη χαρά της που βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο. Μα πώς αλλιώς να στο πει;;;

Δείχνει την κοιλιά της

Και όχι για να σου δείξει ότι πεινάει ή ότι είναι χορτασμένη. Όταν αφήνει εκτεθειμένη την κοιλιά της το κάνει επειδή σε εμπιστεύεται και εκτιμά τη σχέση σας. Μπορεί να μην το κάνει πάντα, αλλά σε αφήνει και να την χαϊδέψεις έστω και για λίγο.

Νιώθει ασφαλής και σου το εκφράζει!

Να μην ξεχνάς πως οι γάτες είναι διαφορετικές και έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Μερικές δείχνουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους από άλλες… κι αν η γάτα σου δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, μην το παίρνεις προσωπικά αλλά συνέχισε να δείχνεις την αγάπη σου.

Πηγή: https://ipop.gr/pets/einai-apodedeigmeno-an-mia-gata-se-sympathei-etsi-tha-sto-deixei

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ