Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔείτε γιατί ο μεσημεριανός ύπνος είναι πιο σημαντικός από ότι πιστεύατε

Δείτε γιατί ο μεσημεριανός ύπνος είναι πιο σημαντικός από ότι πιστεύατε

1. Μια έρευνα στο Harvard έδειξε ότι ένας σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκουράζει πολύ περισσότερο από ότι το να κοιμηθείς περισσότερες ώρες το βράδυ.

Μάλιστα καταπολεμά την υπνηλία πιο πολύ και από την καφεϊνη.


image

2. Η Nasa ανακάλυψε ότι 26 λεπτά ύπνου αρκούν για να αυξήσουν κατά 34% την απόδοση ενός ανθρώπου και κατά 54% την ετοιμότητά του. Μάλιστα προτείνουν σε όλους τους πιλότους τους να κοιμούνται τόσο πριν τις αποστολές τους.

image

3. Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Saarland έδειξε ότι τα power naps (λίγα λεπτά ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας) βελτιώνουν σημαντικά την μνήμη.

image

4. Άνθρωποι που κοιμούνται το μεσημέρι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την καρδιά τους. Όπως είχε πει και ο καθηγητής στο Harvard, Δημήτρης Τριχόπουλος  “Ο μεσημεριανός ύπνος είναι ένα όπλο ενάντια στους θανάτους από καρδιακές παθήσεις”.

image


Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/deite-o-mesimerianos-ypnos-pio-simantikos-oti-pisteyate/?fbclid=IwAR3zVyaIc9WEQCHJ0YA07rCeRVQ6qtCHz8h9jdCUbwf60ScPjtXYpwIHCfY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ