Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒρώμικος φούρνος: Καθαρίστε τον από λίπη και υπολείμματα φαγητού με ταμπλέτα πλυντηρίου...

Βρώμικος φούρνος: Καθαρίστε τον από λίπη και υπολείμματα φαγητού με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ένα μυστικό για καθαρισμό του φούρνου είναι η χρήση ταμπλέτας πλυντηρίου πιάτων. Πρόκειται για το απόλυτο clean tip για τον φούρνο.


Οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε πιο συχνά την τουαλέτα παρά τον νεροχύτη και τον φούρνο που μαγειρεύουμε. Η λογική μας λέει ότι στη τουαλέτα βρίσκονται τα πιο πολλά μικρόβια. Βέβαια, σύμφωνα επιστημονικές έρευνες που έχουν επιβεβαιωθεί εδώ και χρόνια, ο νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο σημείο στο σπίτι.

Μυστικό για καθαρισμό του φούρνου: Μπορεί να γίνει μαγνήτης μικροβίων στην κουζίνα

Όμως εκτός του νεροχύτη και ο φούρνος μπορεί να γίνει μαγνήτης μικροβίων ακόμη κι αν δεν το περίμενες. Τα υπολείμματα τροφών που πέφτουν στις πόρτες των φούρνων και καθαρίζονται σπάνια, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα μικρόβια για την υγεία μας.

Μικρόβια που μεταφέρονται και στο φαγητό που χρειάζεται να μαγειρέψουμε. Δυστυχώς όμως αυτό δεν το γνωρίζουμε με αποτέλεσμα να καθαρίζουμε τον φούρνο μας σπάνια. Όταν αφήνεις τους λεκέδες να ξεραθούν πάνω στον φούρνο, ένας απλός λεκές δε θα αργήσει να μετατραπεί σε δύσκολο λεκέ.

Η Jill Nystul έχει το δικό της blog με τίτλο “One Good Thing”. Βάζοντας την λογική της, ανακάλυψε ένα οικονομικό clean tip για τις γυναίκες και τους άντρες που δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για τα απορρυπαντικά του φούρνου που συνήθως είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα.

Για να εφαρμόσεις το clean tip για τις πόρτες του φούρνου το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ζευγάρι γάντια, από αυτά που πλένεις τα πιάτα, μία κάψουλα πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό. Υλικά δηλαδή που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ή που μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε από ένα κοντινό super market.

Γεμίζεις ένα μπολ με ζεστό νερό και βουτάς μέσα την κάψουλα πλυντηρίου πιάτων. Όταν αυτή αρχίζει να λιώνει, φοράς τα γάντια σου, παίρνεις ένα μαλακό πανί και το βουτάς μέσα στο μείγμα. Ξεκινάς λοιπόν να τρίβεις τις πόρτες του φούρνου σου με αυτό το πανί.

Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι, ίσως να χρειαστεί να ξανά βουτήξεις στο ζεστό νερό τα υπολείμματα της κάψουλας, που δεν έχουν λιώσει ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις μία καθαρή και χωρίς μικρόβια πόρτα του φούρνου.

Μπορεί να μας φαίνεται ένα clean tip που καταλήγεις σε αυτό μετά από πολλή σκέψη και έρευνα όμως σύμφωνα με την Jill Nystul, έφτασε σε αυτό το clean tip με βάση την λογική της.

Μυστικό για καθαρισμό του φούρνου: Οι ταμπλέτες πλυντηρίου μπορούν να καθαρίσουν δύσκολους λεκέδες από φαγητό

Σκέφτηκε, ότι εφόσον μία κάψουλα πλυντηρίου πιάτων, είναι σε θέση να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες από φαγητό στα κουζινικά και τα πιάτα μας, γιατί να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και στην πόρτα του φούρνου; Κοινή λογική λοιπόν.

Από εδώ και πέρα εφάρμοσε αυτό το clean tip μία φορά την εβδομάδα και ετοιμάσου να απολαύσεις έναν φούρνο πιο καθαρό από ποτέ!

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/02/28/vromikos-foyrnos-kathariste-ton-lipi-ypoleimmata-fagitoy-tampleta-plyntirioy-piaton-vinteo-foto/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ