Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνακάτεψε λίγο μαύρο πιπέρι με το απορρυπαντικό των ρούχων και δες τι...

Ανακάτεψε λίγο μαύρο πιπέρι με το απορρυπαντικό των ρούχων και δες τι θα γίνει

Όταν μιλάμε για το νοικοκυριό, μπορείς να σκεφτείς μέσα σε 3 δευτερόλεπτα πάνω από 100 πράγματα που σε κάνουν να γκρινιάζεις. Έβαλες πλυντήριο κι ανακάλυψες πως έχουν μείνει στίγματα απ’ το απορρυπαντικό πάνω στα ρούχα ή αποχρωματίστηκαν; Η λύση είναι να βάλεις λίγο… μαύρο πιπέρι στο απορρυπαντικό των ρούχων!


Ένα πολύ συχνό πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων είναι ότι πολλές φορές μένουν υπολείμματα απ’ το απορρυπαντικό πάνω στα ρούχα. Αυτά τα υπολείμματα για να φύγουν συνήθως χρειάζονται έξτρα πλύση γιατί το ξέβγαλμα με νερό σπάνια διορθώνει την κατάσταση.

Ένα ακόμα πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων είναι ότι το ζωντανό χρώμα των ρούχων με τον καιρό και τις πολλές πλύσεις φεύγει, με αποτέλεσμα τα ρούχα να αποχρωματίζονται κι αυτό το έντονο κόκκινο μπλουζάκι σου να γίνεται ροζ.

Η λύση σ’ αυτά τα προβλήματα, όσο περίεργο και να σου ακούγεται, είναι το να βάλεις μαζί με το απορρυπαντικό και λίγο… μαύρο πιπέρι!

Τι θα γίνει εάν βάλεις μαύρο πιπέρι στο απορρυπαντικό των ρούχων;
Το έχουν δοκιμάσει πολλοί και όντως κάνει δουλειά. Απλά ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι με την ποσότητα απορρυπαντικού που βάζεις στο πλυντήριο και δες τα ρούχα σου να μην χάνουν πλέον το χρώμα τους, αλλά και να μην έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού πάνω τους.

Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία αρκετά χαμηλή για να πιάσει όντως το κόλπο.

Πώς λειτουργεί;
Η δομή του μαύρου πιπεριού εμποδίζει τα υπολείμματα σαπουνιού να κολλήσουν στα ρούχα σου. Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι εμποδίζει τα χρώματα των ρούχων σου να εξαπλωθούν και το ρούχο να χάσει τη ζωντάνια του.

Ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων
Εκτός από το μαύρο πιπέρι, είναι καλό να βάζεις μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων κάθε τόσο. Οι ειδικοί συστήνουν να λειτουργείς το πλυντήριο μια φορά το μήνα με μια ή δύο ταμπλέτες για τα πιάτα για να προλάβεις την απόφραξη του πλυντηρίου.

Βάλε τη λειτουργία στους 90 βαθμούς και άσε να γίνει μια πλύση με άδειο πλυντήριο. Θα αυξηθεί το προσδόκιμο της ζωής του πλυντηρίου σου!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/anakatepse-ligo-mayro-piperi-me-to-aporrypantiko-ton-roychon-kai-des-ti-tha-ginei/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ