Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα11 υπέροχα ροζ φυτά για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο...

11 υπέροχα ροζ φυτά για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας

Hoyland Nursery Tulbaghia Violacea plant portrait 030717 03072017 03/07/17 03/07/2017 3 3rd July 2017 Summer RHS Hampton Court Flower Show 2017 Floral Marquee photographer Paul Debois horizontal

Τα ροζ λουλούδια δεν είναι ωχροκόκκινα, ξεθωριασμένα κόκκινα ή αποχρωματισμένα λουλούδια. Προσφέρουν, αντίθετα, ένα πλήρες χρώμα που κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στον κήπο και εκτιμάται πολύ για να καταθέσει μια μικρή πινελιά τρυφερότητας και γλυκύτητας, η οποία επίσης τείνει να δώσει μια ρομαντική χροιά στον κήπο. Το ροζ χρώμα επίσης ήταν παραδοσιακά το χρώμα των μικρών κοριτσιών. Η παιδική ηλικία, η καραμέλα και η ευτυχία συνδέονται επίσης με αυτό το ροζ χρώμα με πολλά λουλούδια να καλύπτονται ανάμεσα σε πολλές άλλες αποχρώσεις. Θα σας παρουσιάσω 11 υπέροχα ροζ φυτά για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας!


ανεμώνη

Οι ανεμώνες προτιμώνται λόγω της σχετικά μεγάλης περιόδου ανθοφορίας που έχουν και καλύπτει την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο. Είναι το λουλούδι που συμβολίζει την τύχη και πολλοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται ότι φέρνει πνευματική ηρεμία.

ανατολίτικο κρίνο

Μεγαλωμένα από βολβούς, τα κρίνα απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και θα επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο αν τα φυτέψετε στο σωστό μέρος. Χρειάζονται πολύ ήλιο και καλά στραγγισμένο χώμα.

πετούνια

Η πετούνια έρχεται σε μια ποικιλία από ροζ και μοβ αποχρώσεις και λατρεύεται από τις πεταλούδες και τα κολίβρια. Χρειάζονται καθημερινά νερό και καλλιεργούνται ως ετήσιο φυτό στις περισσότερες περιοχές.

μπεργένια

Η μπεργένια κέρδισε το κοινό όνομα Pigsqueak λόγω των τσιριχτών ήχων που κάνουν τα φύλλα καθώς τρίβονται μεταξύ τους. Αυτό το νέο γένος για την πολυετή συλλογή Proven Winners ονομάζεται κατάλληλα «Miss Piggy»! Στις αρχές της Άνοιξης, μια εκπληκτική εμφάνιση φωτεινών ροζ λουλουδιών πάνω από τα παχιά, σκούρα πράσινα, γυαλιστερά φύλλα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Έχει σταθερό ροζ χρώμα λουλουδιών, μεγαλύτερο θόλο από φύλλωμα και ευρύτερα, πιο ουσιαστικά φύλλα. Η τέλεια επιλογή για να ξεκινήσετε τον κήπο σας μετά το κρύο του Χειμώνα.

άστερ ή αστράκι

Το άστερ δεν είναι μόνο ένα εύκολο στην καλλιέργεια ροζ πολυετές φυτό, αλλά προσελκύει επίσης επικονιαστές. Είναι στενά συνδεδεμένο με τη μαργαρίτα και ανθίζει σε όλη τη διαδρομή από το Καλοκαίρι μέχρι το τέλος των φθινοπωρινών μηνών. Μπορεί να προσελκύσει όλα τα είδη επικονιαστών, συμπεριλαμβανομένων των πεταλούδων, και γενικά μεγαλώνει έως και τέσσερα μέτρα σε ύψος.

λιτότης

Αυτά τα ανθισμένα φυτά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι έχουν καθαρή εμφάνιση. Απολαμβάνουν άφθονο ήλιο και είναι ανεκτικά στο ξηρό έδαφος, απαιτώντας μόνο εβδομαδιαίο πότισμα εάν δεν υπάρχει βροχή. Το φυτό αυτό προσαρμόζεται εύκολα σε φτωχό, ξηρό έδαφος, εξελίσσεται σε ιδανικά λουλούδια για να προσελκύει τις πεταλούδες.

αγγελώνια

Αυτό το φυτό έχει σκούρα πράσινα, μακριά και λεπτά φύλλα με όμορφα μικρά μπουμπούκια σε μια ποικιλία αποχρώσεων όπως το λευκό, το ροζ και το μοβ. Είναι ένα λουλούδι ανθεκτικό στη ζέστη και την ξηρασία που φαίνεται υπέροχο σε γλάστρες και κουτιά παραθύρων.

χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα είναι γνωστά για την ομορφιά τους τόσο το τέλος του καλοκαιριού όσο και τις αρχές του φθινοπώρου. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια μπορεί να χρειάζονται λίγη επιπλέον σκιά για να διατηρήσουν τις όμορφες ροζ αποχρώσεις τους τους καλοκαιρινούς μήνες των θερμότερων ζωνών ανάπτυξης, αλλά κατά τα άλλα, έχουν απίστευτα χαμηλή συντήρηση.

τουλίπες

Η τουλίπα είναι το κατεξοχήν ανοιξιάτικο λουλούδι, που ανθίζει για λίγες μόνο μέρες το χρόνο αυτή την εποχή. Ωστόσο, ο περιορισμένος χρόνος άνθισης αξίζει τον κόπο, καθώς οι τουλίπες είναι εξαιρετικά όμορφες. Μπορείτε να βρείτε τουλίπες σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ, συμπεριλαμβανομένου του απαλού ροζ και του βαθέος ματζέντα.

παιώνια

Οι παιώνιες φυτεύονται καλύτερα το Φθινόπωρο, αν και μπορείτε να φυτέψετε και την Άνοιξη, αν προτιμάτε. Αυτά τα λουλούδια θα παράγουν αρωματικά άνθη για αρκετές εβδομάδες κάθε φορά. Μπορείτε να βρείτε παιώνιες σε πολλά χρώματα, αλλά το ροζ είναι η αγαπημένη μας απόχρωση.

βερενίκη

Αυτό το φυτό κυκλοφορεί σε πολλές ποικιλίες και χρώματα και θεωρείται ιδανικό για μικρότερους κήπους. Προσελκύει πεταλούδες και κολίβρια με τα δυνατά πολύχρωμα λουλούδια του που μπορούν να αυξηθούν λίγα εκατοστά έως και 3 μέτρα σε ύψος, ανάλογα με το συγκεκριμένο είδος που επιλέγετε.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/diakosmisi-kipou/11-roz-fyta-gia-aylh-kai-khpo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ