Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταGoogle: «Μαχαίρι» σε 12.000 θέσεις εργασίας

Google: «Μαχαίρι» σε 12.000 θέσεις εργασίας

Ύστερα από πολλά χρόνια υπερκερδών, ανάπτυξης και αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού τους, οι τεχνολογικοί κολοσσοί προχωρούν σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας. Η Alphabet, μητρική της Google, προστέθηκε στη μακρά λίστα των εργοδοτών της Σίλικον Βάλει που απολύουν, ανακοινώνοντας ότι θα καταργήσει περί τις 12.000 θέσεις εργασίας. Αυτές αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 6% του παγκόμιου δυναμικού της.


Ο διευθύνων σύμβουλος, Σαντάρ Πιτσάι, ανέφερε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το σύνολο των αγορών στις οποίες έχει ανθρώπινο δυναμικό η Google και κάθε τομέα της εταιρείας. Στη σχετική ανακοίνωση αναλαμβάνει δε «πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

Η Meta (Facebook), το Twitter, η Amazon και η Microsoft έχουν ήδη προβεί σε ανάλογες κινήσεις.

Κάποιοι πίστευαν ότι η Google ίσως να αποφύγει τις τόσο δραστικές περικοπές κυρίως χάρη στην κυριαρχία της μηχανής αναζήτησής της. Παρόλα αυτά, η εταιρεία εμφάνισε κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου τον Οκτώβριο. Τα κέρδη της ήταν μειωμένα κατά 27% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 13,9 δισ. δολάρια. Τότε ο Πιτσάι είχε ουσιαστικά δώσει το πρώτο σήμα για τις περικοπές που έρχονται.

naftemporiki.gr

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1429710/google-machairi-se-12-000-theseis-ergasias/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ