Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία (ECOICO 2020), η συχνή κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφών (πάνω από τρεις μερίδες την ημέρα) διπλασιάζει τις πιθανότητες οι άνθρωποι να έχουν μικρότερα τελομερή, στοιχείο που αποτελεί δείκτη βιολογικής γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, υποδεικνύοντας ότι η διατροφή μπορεί να προκαλεί την ταχύτερη γήρανση των κυττάρων.
Πηγή-Συνέχεια άρθρου: https://www.onmed.gr/ygeia/story/386390/oi-trofes-poy-prokaloyn-katathlipsi-kai-kovoyn-xronia-apo-ti-zoi-sas