Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα10 λόγοι που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ

10 λόγοι που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ

Το σεξ είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα. Ακόμη και εκείνοι που αποκαλύπτουν κάθε είδους προσωπικές πληροφορίες συχνά σιωπούν όταν προκύπτει το θέμα της σεξουαλικής τους ζωής.


Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο θέμα για ζευγάρια που έχουν σταματήσει να κάνουν σεξ.

Δεν εκπλήσσομαι όταν τα ζευγάρια που είναι μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα είναι μπερδεμένοι για το γιατί έχουν σταματήσει να κάνουν σεξ μεταξύ τους.
Είναι πολύ συχνά απρόθυμοι να στραφούν προς τον σύντροφό τους και να μιλήσουν γι’ αυτό το θέμα. Φοβούνται τόσο αυτά που μπορεί να ακούσουν όσο και αυτά που μπορεί να μην ακούσουν.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσω εκείνους που φοβούνται να θίξουν αυτό το θέμα, έχω συντάξει μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ. Αυτή η λίστα έρχεται σε σας από εκείνους που είχαν το θάρρος να μου ανοιχτούν τις τελευταίες δεκαετίες. Ίσως, αφού ανοίξατε αυτό το άρθρο, θα έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει στη δική σας σχέση. Με αυτή τη λίστα κατά νου, σας ενθαρρύνω να μιλήσετε με τον σύντροφο σας. Η σιωπή για το σεξ δεν είναι χρυσή.

  1. Να φοβάσαι αυτά που θα μάθεις. Τα άτομα φοβούνται ότι θα μάθουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους βρίσκει πλέον ελκυστικούς. Μπορεί επίσης να φοβούνται ότι ο σύντροφός τους κάνει σεξ με κάποιον εκτός της σχέσης. Υπάρχει, φυσικά, ο φόβος της αντικατάστασης και της εγκατάλειψης. Με αυτούς τους φόβους του μυαλού, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί κανείς δεν κάνει ερωτήσεις.
  2. Να γίνετε “συνεργάτες”. Η σχέση μπορεί να έχει μετατραπεί σε μια επαγγελματική συμφωνία στην οποία το ζευγάρι συνεργάζεται για να διατηρήσει μια ζωή ή έναν τρόπο ζωής που και οι δύο χρειάζονται ή θέλουν. Ο ρομαντισμός και η σεξουαλικότητα μπορεί να έφυγαν από τη συμφωνία πριν από λίγο καιρό. Τα χρήματα συζητούνται, αλλά το σεξ όχι.
  3. Η εξάντληση. Όλοι ξέρετε πώς επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία. Μεταξύ της εργασίας και της φροντίδας των παιδιών και ίσως ακόμη και των ηλικιωμένων γονέων, το σεξ καταλαμβάνει μια θέση χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας. Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείτε το σεξ και ακόμα πιο δύσκολο να εμπλακείτε σε αυτό αν δεν σας έχει απομείνει καθόλου ενέργεια.
  4. Δεν αισθάνομαι καλά για το σώμα σου. Με τα χρόνια, το σώμα σου μπορεί να έχει αλλάξει. Ίσως, αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόκτησης παιδιών, της γήρανσης, της λιγότερης δραστηριότητας, της υπερνικής τροφής κλπ. Όποιος και αν είναι ο λόγος, σχεδόν κανείς που αισθάνεται άσχημα για το σώμα του δεν θέλει να γδυθεί μπρστά σε κάποιον που τους έχει δει σε καλύτερες φάσεις.
  5. Δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό μπορεί να ισχύει για οποιονδήποτε, αλλά το ακούω αυτό συχνότερα από γυναίκες που γερνούν και ανησυχούν για την ξηρότητα και τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Πολλοί ήταν απρόθυμοι να συζητήσουν αυτό το θέμα με τους γυναικολόγους τους λόγω αμηχανίας και ντροπής.
  6. Η πλήξη. Με απλά λόγια, η έλλειψη νέων ιδεών και η ίδια σεξουαλική ρουτίνα μπορεί να έχουν χάσει την ελκυστικότητα. Ποιος, εξάλλου, θέλει πραγματικά να κάνει κάτι, ξανά και ξανά; Εσύ το πιστεύεις; Πιστεύεις ότι ο σύντροφος σου έχει;
  7. Έλλειψη εμπιστοσύνης μετά από μια σχέση. Εσύ ή ο σύντροφος σου μπορεί να συμφιλιωθήκατε μετά από μια σχέση. Η εμπιστοσύνη, ωστόσο, μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα που στέκεται σαφώς ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας. Ποιος, εξάλλου, θέλει να γίνει οικείος και ευάλωτος με κάποιον που δεν εμπιστεύεται;
  8. Κακή υγιεινή. Ο σύντροφός σας μπορεί να σταμάτησε να κάνει ντους και να βουρτσίζει τα δόντια του πριν έρθει στο κρεβάτι. Αυτό είναι τόσο αποφευκτικό όσο και ευαίσθητο θέμα.
  9. Ο θυμός. Αυτό μιλάει δυνατά και καθαρά από μόνο του. Ένα άτομο που είναι θυμωμένος με τον σύντροφό της είναι απίθανο να θέλει να εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή. Είναι ζωτικής σημασίας τα ζευγάρια να επιλύσουν τον θυμό τους αλλιώς θα εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς της ζωής τους μαζί.
  10. Αντικρουόμενα στυλ γονικής μέριμνας. Το βλέπω συχνά αυτό. Ο ένας σύντροφος είναι ανεκτικός και ο άλλος πιο απαιτητικός.

Barbara Greenberg Ph.D.

The Teen Doctor

Πηγή: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-teen-doctor/202110/10-reasons-couples-stop-having-sex?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ