Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΌσοι είναι πάνω από 40 χρονών, πρέπει να δουλεύουν μόνο 3 φορές...

Όσοι είναι πάνω από 40 χρονών, πρέπει να δουλεύουν μόνο 3 φορές την εβδομάδα, λένε οι Επιστήμονες

 

 

Ερευνητές ανακάλυψαν κάποιες ανησυχητικές επιδράσεις στην πνευματική λειτουργία ατόμων που δουλεύουν πολλές ώρες και είναι πάνω από 40 ετών.


40 ώρες δουλειάς την εβδομάδα μπορεί να φαίνεται απίστευτα κουραστικό σε πολλούς.

Αλλά πρέπει να το ανεχτούμε μέχρι να βγούμε στην σύνταξη.

Βασικά, μπορεί και όχι. Οι ειδικοί λένε, σύμφωνα με μια έρευνα, ότι τουλάχιστον για τα άτομα άνω των 40 θα έπρεπε να μειωθούν οι ώρες εργασίας ανά εβδομάδα.

Μήπως πρέπει να το γιορτάσουμε;

Υπάρχει μια απολύτως λογική εξήγηση γι’αυτό…

Δυστυχώς, στην ηλικία των 40 οι πνευματικές ικανότητες αρχίζουν να πέφτουν σε σχέση με την δεκαετία των 20 και των 30.

Στην έρευνα αυτή, ερευνητές από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας της Μελβούρνης εξέτασαν τον αριθμό των ωρών που δούλευαν οι άνθρωποι και την επίδοση τους σε διάφορα ψυχολογικά τεστ. Τα τεστ εξέτασαν την βραχυπρόθεσμη μνήμη και την συγκέντρωση.

Βρέθηκε ότι ήταν πιο ευεργετικό για την ψυχολογική τους επίδοση να δουλεύουν περίπου 25 ώρες την εβδομάδα, αλλά οι περισσότερες ώρες εργασίας συσχετίστηκαν με κακή επίδοση στα τεστ αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο γι’αυτά τα άτομα να δουλεύουν 3 μέρες την εβδομάδα.

Φαίνεται ότι όσοι είναι πάνω από 40 χρειάζονται κίνητρο, αλλά η υπερβολή μπορεί να αποβεί επιβλαβής για την σκέψη, την προσοχή και την μνήμη τους.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα, γιατί η ηλικία συνταξιοδότησης όλο και αυξάνεται.

Αν δίνεστε πραγματικά στην δουλειά σας, τότε οι πνευματικές σας ικανότητες μπορεί να υποφέρουν… Τα άτομα που δούλευαν 60 ώρες την εβδομάδα έδειξαν χειρότερη πνευματική επίδοση από όσους δεν δούλευαν καθόλου.

Υπήρξαν όμως και κριτικές γι’αυτή την έρευνα. Ο Geraint Johnes, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Lancaster, είπε στο BBC: “Η έρευνα εξέτασε μόνο άτομα άνω των 40 κι έτσι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα άτομα άνω των 40 είναι διαφορετικά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους”.

Από τεχνικής άποψης, η έρευνα θα μπορούσε μόνο να διαφοροποιήσει τα άτομα άνω και κάτω των 40 αν συμμετείχε και ομάδα νεαρότερων ατόμων. Μπορεί και όσοι είναι κάτω των 40 να επηρεάζονται εξίσου αρνητικά από τις καθορισμένες ώρες εργασίας.

Αλλά και πάλι, αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι πάνω από 40 έχουν πιο φρέσκο μυαλό όταν δουλεύουν λιγότερες από 25 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: https://viralgreece.eu/osoi-einai-pano-apo-40-chronon-prepei-na-doulevoun-mono-3-fores-tin-evdomada-lene-oi-epistimones

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ