Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ηρεμιστικό της φύσης την βαλεριάνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ηρεμιστικό της φύσης την βαλεριάνα

Η ρίζα της βαλεριάνας είναι ένα βότανο που προέρχεται από το φυτό Valeriana officinalis και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους. Πιστεύεται ότι λειτουργεί αυξάνοντας τον νευροδιαβιβαστή γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) στον εγκέφαλο, ο οποίος βοηθά στη χαλάρωση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η ρίζα βαλεριάνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία άλλων καταστάσεων, όπως πονοκέφαλοι, στρες και μυϊκούς σπασμούς.


Η ρίζα βαλεριάνας είναι διαθέσιμη σε πολλές μορφές, όπως κάψουλες, βάμματα, εκχυλίσματα και τσάγια. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή ρίζας βαλεριάνας, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα.

Τα πιο κοινά ενεργά συστατικά της ρίζας βαλεριάνας είναι το βαλερενικό οξύ, τα βαλεποτριικά και τα αιθέρια έλαια. Αυτές οι ενώσεις πιστεύεται ότι συνεργάζονται για να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν τον ύπνο. Η ρίζα βαλεριάνας περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία από τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Η ρίζα βαλεριάνας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους. Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και στη βελτίωση του ύπνου, δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή ρίζας βαλεριάνας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ