Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί βγάζουμε τη γλώσσα μας όταν κάνουμε μια λεπτή εργασία;

Γιατί βγάζουμε τη γλώσσα μας όταν κάνουμε μια λεπτή εργασία;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καταπληκτικό πράγμα. Δουλεύει συνεχώς για να μας κρατήσει ζωντανούς και να λειτουργούμε, και κάνει πολύ καλή δουλειά τις περισσότερες φορές. Αλλά μερικές φορές κάνει πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε, όπως μας κάνει να βγάζουμε τη γλώσσα μας όταν κάνουμε μια λεπτή εργασία.


Υπάρχουν μερικές θεωρίες για το γιατί συμβαίνει αυτό. Το ένα είναι ότι είναι ένα υπολειπόμενο αντανακλαστικό από την εξελικτική μας ιστορία. Όταν ήμασταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, το να βγάλουμε τη γλώσσα μας θα μας βοηθούσε να μυρίσουμε τον πιθανό κίνδυνο, όπως ένα αρπακτικό ή ένα δηλητηριώδες φυτό.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι το να βγάζουμε τη γλώσσα μας βοηθά να συγκεντρωθούμε. Όταν κάνουμε μια λεπτή εργασία, πρέπει να χρησιμοποιούμε και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου μας. Αλλά οι δύο πλευρές του εγκεφάλου δεν συνεργάζονται πάντα ομαλά. Το να βγάλουμε τη γλώσσα μας βοηθά να χωρίσουμε σωματικά τις δύο πλευρές, γεγονός που διευκολύνει τη συνεργασία τους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκέφαλος εξακολουθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μας κρατήσει ασφαλείς, ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας αναγκάζει να κάνουμε κάτι.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ