Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΌλοι οι λόγοι για να ξεκινήσεις να τρως φράουλες αμέσως!

Όλοι οι λόγοι για να ξεκινήσεις να τρως φράουλες αμέσως!

Φράουλες. Ένα φρούτο που αγαπάς και συνηθίζεις να τρως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Αλλά τα θετικά που έχουν οι φράουλες για την υγεία σου τα ήξερες; 


Μπορεί πολλές φορές να τις τρως επειδή σου αρέσουν, όμως θα ‘πρεπε να έχεις έναν ακόμα λόγο, αφού τα οφέλη που έχουν οι φράουλες για την υγεία σου είναι πάρα πολλά. Κι αυτό γιατί περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη Ε.

Ποια τα οφέλη τους, όμως, για την υγεία;

Μνήμη

Οι φράουλες ενισχύουν τη μνήμη σου, αφού περιέχουν ένα φυσικό φλαβονοειδές, τη φισετίνη, που διατηρεί τον εγκέφαλο σε φόρμα και ενισχύει την απόδοση της μνήμης.

Καρδιακές παθήσεις

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εμποδίζοντας την συσσώρευση αιμοπεταλίων και μειώνοντας την πίεση του αίματος. Επιπλέον, εμποδίζεται η αύξηση της κακής χοληστερίνης.

Δυσκοιλιότητα

Οι φυτικές ίνες που έχουν οι φράουλες μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα και με τη δυσκοιλιότητα.

Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κι είναι επιτρεπτές και για τους διαβητικούς.

Καρκίνος

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φράουλες μπορούν να λειτουργήσουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων και μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα.

Εγκυμοσύνη

Οι φράουλες είναι γεμάτες με φολικό οξύ, κάτι που είναι απαραίτητο για τις έγκυες γυναίκες, αφού βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και του κρανίου του εμβρύου.

Κάτι που μάλλον δεν ξέρεις για τις φράουλες…

Στην πραγματικότητα, οι φράουλες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι τα πορτοκάλια! Ο μόνος καρπός που περιέχει περισσότερη βιταμίνη C είναι το ακτινίδιο.

Οι φράουλες θεωρείται ότι σε βοηθούν να χάσεις βάρος επειδή περιέχουν έναν εκπληκτικά χαμηλό αριθμό θερμίδων, ενώ έχουν κι έναν τόνο αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oloi-oi-logoi-gia-na-xekiniseis-na-tros-fraoyles-amesos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ