Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΨωρίαση: Πως την επηρεάζει το κάπνισμα

Ψωρίαση: Πως την επηρεάζει το κάπνισμα

Το κάπνισμα τσιγάρων είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψωρίασή σας. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα είναι τρομερό για την υγεία σας, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να επιδεινώσει την ψωρίασή σας; Εάν έχετε ψωρίαση, θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε το κάπνισμα. Δείτε πώς το κάπνισμα επηρεάζει την κατάστασή σας:


Το κάπνισμα χειροτερεύει την ψωρίαση

Εάν έχετε ψωρίαση, το κάπνισμα θα επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ψωρίασής σας και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη θεραπεία. Στην πραγματικότητα, το κάπνισμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που προκαλούν έξαρση της ψωρίασης. Εάν καπνίζετε, είναι πιο πιθανό να έχετε σοβαρή ψωρίαση που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στο δέρμα

Το κάπνισμα βλάπτει επίσης το δέρμα σας. Κάνει το δέρμα σας ξηρό και ρυτιδωμένο. Μειώνει επίσης τη ροή του αίματος στο δέρμα σας, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την επούλωση του δέρματός σας.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης

Οι καπνιστές είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων των δερματικών λοιμώξεων. Εάν έχετε ψωρίαση, κινδυνεύετε ήδη από δερματικές λοιμώξεις. Το κάπνισμα θα αυξήσει μόνο τον κίνδυνο.

Το κάπνισμα μειώνει την ανταπόκρισή σας στη θεραπεία

Εάν καπνίζετε, μπορεί να μην ανταποκρίνεστε τόσο καλά στις θεραπείες ψωρίασης. Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές είναι λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν στη θεραπεία από τους μη καπνιστές. Εάν καπνίζετε, μπορεί να χρειαστείτε υψηλότερες δόσεις φαρμάκων ή περισσότερες θεραπείες για να έχετε τα ίδια αποτελέσματα με έναν μη καπνιστή.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο άλλων προβλημάτων υγείας

Οι καπνιστές διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο για άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκίνο. Εάν έχετε ψωρίαση, διατρέχετε ήδη αυξημένο κίνδυνο για αυτές τις καταστάσεις. Το κάπνισμα θα αυξήσει μόνο τον κίνδυνο.

Εάν έχετε ψωρίαση, η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Η διακοπή του καπνίσματος θα βοηθήσει την ψωρίασή σας και θα μειώσει τον κίνδυνο άλλων προβλημάτων υγείας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ