Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini9 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να μην πάθετε Αλτσχάιμερ...

9 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να μην πάθετε Αλτσχάιμερ όταν γεράσετε

Το Αλτσχάιμερ είναι μια τρομερή ασθένεια που σβήνει τη μνήμη των ανθρώπων και τελικά τη ζωή τους. Είναι η 6η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και επηρεάζει πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικανούς. Αν και δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να μειώσετε τον κίνδυνο να το πάρετε όταν είστε μεγαλύτεροι.


1. Ασκηθείτε αρκετά.

Η άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η οποία βοηθά στη διατήρηση των εγκεφαλικών κυττάρων σας υγιή. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της διάθεσής σας και στη μείωση του στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε Αλτσχάιμερ.

2. Τρώτε υγιεινή διατροφή.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου σας από το Αλτσχάιμερ. Η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά μπορεί επίσης να βοηθήσει.

3. Κοιμηθείτε αρκετά.

Ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία του εγκεφάλου. Βοηθά στην επισκευή και την αναγέννηση των εγκεφαλικών κυττάρων. Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.

4. Προκαλέστε τον εγκέφαλό σας.

Κάνοντας δραστηριότητες που προκαλούν τον εγκέφαλό σας μπορεί να σας βοηθήσει να τον διατηρήσετε υγιή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως σταυρόλεξα, Sudoku και άλλα παιχνίδια εγκεφάλου.

5. Κοινωνικοποιήθειτε.

Το να παραμένετε κοινωνικά ενεργός μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή. Το να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας, να πηγαίνετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ο εθελοντισμός είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να παραμείνετε κοινωνικοί.

6. Κόψτε το κάπνισμα.

Το κάπνισμα είναι παράγοντας κινδύνου για Αλτσχάιμερ. Αν καπνίζετε, το κόψιμο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας.

7. Πίνετε με μέτρο.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να οδηγήσει σε άνοια. Εάν πίνετε, κάντε το με μέτρο.

8. Διαχειριστείτε το άγχος σας.

Το χρόνιο στρες μπορεί να βλάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να οδηγήσει σε Αλτσχάιμερ. Το να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος σας μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας.

9. Επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τον κίνδυνο και να λάβετε μέτρα για την προστασία του εγκεφάλου σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ