Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα9 συμβουλές για να καθαρίσετε την κουζίνα σας σε λιγότερο από 10...

9 συμβουλές για να καθαρίσετε την κουζίνα σας σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ο καθαρισμός της κουζίνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και χρειάζεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο! Ειδικά αν είστε εργαζόμενες και έχετε μικρά παιδιά τότε ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε στην καθαριότητα της κουζίνας είναι ελάχιστος. Σας έχω όμως καλά νέα: Μπορείτε να έχετε μια λαμπερή και αρωματική κουζίνα σε χρόνο μηδέν. Φτιάξαμε μια λίστα με συμβουλές που θα σας διευκολύνουν στον καθαρισμό της κουζίνας. Δείτε 9 συμβουλές για να καθαρίσετε την κουζίνα σας σε λιγότερο από 10 λεπτά!


Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων με ατμό, λεμόνι και νερό 

Ρίξτε ένα ποτήρι νερό στο μπολ και προσθέστε το χυμό από 1 λεμόνι μαζί με τη φλούδα του. Ανάψτε το φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το μπολ εκεί για 15 λεπτά χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων.

Ο ατμός θα μαλακώσει τη βρωμιά στο εσωτερικό του φούρνου. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα αυτές τις βρωμιές σκουπίζοντάς τες με ένα καθαρό πανί.

Βράστε τις φέτες πορτοκαλιού με μπαχαρικά για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές 

Κόβουμε ένα πορτοκάλι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Θυμηθείτε ότι το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκάλια.

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο είναι τα πιο αποτελεσματικά. Ανάβουμε την εστία και βράζουμε όσο θέλουμε. Σε μόλις 5 λεπτά θα δείτε πώς διαλύεται η βαριά μυρωδιά στον αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα άλλες 2-3 φορές προσθέτοντας νερό σε αυτό.

Ανακατέψτε λάδι λεμονιού και ξύδι για να γυαλίσουν οι ξύλινες επιφάνειες  

Γεμίστε το μισό μπουκάλι ψεκασμού με λάδι λεμονιού και το άλλο μισό με λευκό ξύδι. Ψεκάστε αυτό το μείγμα και σκουπίστε όλες τις ξύλινες επιφάνειες με μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών. Τα ντουλάπια σας θα λάμπουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν δεν έχετε πανί από μικροΐνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαρτοπετσέτα.

Καθαρίστε πιάτα και ποτήρια από βρωμιά και μυρωδιές με κατακάθι του καφέ

Βάλτε τα βρώμικα, κατά προτίμηση στεγνά πιάτα στον νεροχύτη και πασπαλίστε από πάνω μερικές κουταλιές κατακάθι καφέ. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξεκινήστε να πλένετε τα πιάτα χωρίς να ξεπλύνετε τον καφέ.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ειδικά αν ξεμείνετε από σαπούνι πιάτων στο σπίτι, αυτή η μέθοδος θα είναι ακόμα πιο σωτήρια για εσάς. Θα έχετε αρωματικά πιάτα και ποτήρια που λάμπουν αμέσως.

Καθαρίστε τον τρίφτη σας με μισό λεμόνι 

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και αρχίστε να τρίβετε το ξύσμα σας από την πλευρά που φαίνεται το εσωτερικό του λεμονιού. Αφού τελειώσετε, ξεπλύνετε καλά τον τρίφτη σας με χλιαρό νερό και ιδού ο τρίφτης σας που μοιάζει σαν να τον αγοράσατε μόλις!

Ρίξτε αλάτι στους λεκέδες του φούρνου 

Όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, ενώ ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, ρίξτε αλάτι στους λεκέδες του φούρνου σας και περιμένετε λίγα λεπτά

Το αλάτι θα λιώσει εδώ και θα αφαιρέσει αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες στο φούρνο σας. Δεν έχετε παρά να καθαρίσετε τα υπoλείμματα με ένα πανί.

Χρησιμοποιήστε λεμόνι για να καθαρίσετε και να ακονίσετε τις λεπίδες του μπλέντερ 

Κόψτε ένα ή δύο λεμόνια και παγώστε τις φέτες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, ρίξτε τις παγωμένες φέτες στο μπλέντερ και ανοίξτε το για 1 έως 3 λεπτά.

Τέλος πλένουμε τις λεπίδες με άφθονο νερό μέχρι να καθαρίσουν. Οι λεπίδες του μπλέντερ σας θα είναι τόσο γυαλιστερές και αιχμηρές όπως όταν μόλις το αγοράσατε.

Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων με ξύδι

Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με 2 ποτήρια ξύδι, Βάλτε το πλυντήριο πιάτων σας στην υψηλότερη θερμοκρασία χωρίς πιάτα μέσα! Αυτό είναι όλο…και θα έχετε ένα πλυντήριο πιάτων πεντακάθαρο από βρωμιές και μυρωδιές!

Καθαρίστε λεκέδες σε κατσαρόλες και τηγάνια με αλουμινόχαρτο και μηλόξυδο

Ρίξτε λίγο μηλόξυδο σε ένα στεγνό τηγάνι ή μία κατσαρόλα και τρίψτε το εσωτερικό με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Μετά από τρίψιμο για λίγα δευτερόλεπτα θα παρατηρήσετε ένα μαύρο χρώμα το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω της χημικής αντίδρασης. Όταν το δείτε αυτό, πλύνετε με λίγο νερό και σαπούνι πιάτων.

Επίσης, μην ανησυχείτε για το αν το αλουμινόχαρτο θα γρατσουνίσει τον ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό δεν είναι δυνατό καθώς δεν είναι τόσο σκληρό όσο το ατσάλι.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/9-symvoyles-kathariothtas-koyzinas-se-10-lepta/?fbclid=IwAR1IEKdKdzxPillRlYt2hyo84e86gUPgqRvG2CxX6HgmrZMcO52Ca3bx4u4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ