Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε αγαπάει πραγματικά ή μήπως με χρησιμοποιεί; Τα 8 σημάδια που θα...

Με αγαπάει πραγματικά ή μήπως με χρησιμοποιεί; Τα 8 σημάδια που θα σου δώσουν την απάντηση!

Όλοι συμφωνούμε πως οι σχέσεις είναι περίπλοκες. Αυτό που θέλουμε σίγουρα είναι έναν σύντροφο που μας σέβεται και μας θεωρεί ισότιμο μέρος της σχέσης. Για σένα που τυχαίνει να δείχνει ενδιαφέρον ένας παντρεμένος άνδρας, τα πράγματα περιπλέκονται κάπως παραπάνω. Πιθανώς σου λέει πως έχει χωρίσει ή θα γίνει πολύ σύντομα. Αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση και θέλεις πολύ να τον πιστέψεις. Όμως, συνεχίζει να σε απασχολεί το ερώτημα: «Με αγαπάει ή με χρησιμοποιεί;» Για να σε βοηθήσουμε σου έχουμε τα σημάδια που θα σου δώσουν την απάντηση.


Πολλές φορές δε χρειάζεται να μας πει κάτι ο άλλος για να πάρουμε την απάντηση που χρειαζόμαστε, αρκεί να παρατηρήσουμε το πώς συμπεριφέρεται και να διαβάσουμε τα μηνύματα που μας δίνει. Σημαντικό βήμα στην παρούσα διαδικασία είναι να μην λέμε ψέματα στον εαυτό μας και να μην εθελοτυφλούμε. Η αποδοχή της κατάστασης είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Εδώ σου έχουμε σημάδια που σίγουρα δείχνουν ότι δεν έχει και τις καλύτερες προθέσεις για τη σχέση σας.

Φίλη αναγνώστρια, αυτό το άρθρο απευθύνεται σε σένα που έχεις ξεκινήσει να βγαίνεις μ’ έναν άνδρα που τελείωσε ο γάμος του πρόσφατα ή βρίσκεται εν μέσω ενός δύσκολου διαζυγίου και θέλεις να καταλάβεις πού βαδίζει η σχέση σας. Εάν ανήκεις στην περίπτωση που σ΄έχει προσεγγίσει ένας παντρεμένος άνδρας -χωρίς να υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις- τότε μάλλον οι παρακάτω συμβουλές σου είναι περιττές!

Με αγαπάει ή με χρησιμοποιεί;

Η εν διαστάσει σύζυγός του δε γνωρίζει για την ύπαρξή σου

Είτε έχει χωρίσει είτε βρίσκεται σε μία ανοιχτή σχέση με τη σύζυγό του, κι αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται. Είναι πολύ λογικό να μη θέλει να δημοσιοποιήσει μία καινούργια σχέση πριν καλά καλά τελειώσει η προηγούμενη, αλλά έχε στο νου σου πως οι χωρισμένοι άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού και σε πολύ χαλαρή διάθεση, χωρίς να ψάχνουν απαραίτητα για κάτι σοβαρό.

Δεν έχεις γνωρίσει την οικογένεια ή τους φίλους του

Αν δεν έχεις γνωρίσει ποτέ κανέναν από τους φίλους του είναι ένα αρκετά ανησυχητικό σημάδι. Είσαι σίγουρη ότι γνωρίζουν την ύπαρξή σου; Αναλογίσου, θέλεις κάποιον που είναι περήφανος που είναι μαζί σου ή κάποιον που σε κρατάει επτασφράγιστο μυστικό; Εξάλλου τι λόγο έχει να το κάνει; Μήπως επειδή σου έχει πει ψέματα σε σχέση με τον γάμο του;

Ελέγχει το πότε επικοινωνείτε μεταξύ σας

Αν ένας άνθρωπος σε χρησιμοποιεί είναι πολύ πιθανό να βάζει αυστηρούς περιορισμούς και πολλές παραμέτρους ως προς το πότε θα επικοινωνήσετε. Δεν μπορείς απλά να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις μαζί του. Είναι πολύ λογικό βέβαια, μέχρι ένα σημείο να θέτει περιορισμούς, για παράδειγμα τις ώρες εργασίας του, αλλά αν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό τότε έχεις έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στη ζωή του και σίγουρα όχι τον κύριο.

Δε σε ρωτάει για τη ζωή σου

Αν ο σύντροφός σου σε αγαπά πραγματικά σίγουρα θέλει να μαθαίνει πράγματα για τη ζωή σου και για τις ώρες που δεν είστε μαζί. Αν δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για σένα και δε ρωτάει να μάθει περισσότερα για τη ζωή σου τότε μάλλον σε χρησιμοποιεί. Μπορεί να δείχνει ότι νοιάζεται αν ξεκινήσεις να του λες κάτι αλλά από μόνος του ποτέ δε θα σε ρωτήσει. Είναι σα να διαχωρίζει το μαζί και τις ξεχωριστές ζωές που έχει ο καθένας σας.

Δεν κάνει σχέδια μαζί σου για το μέλλον

Αν δεν αναφέρει καθόλου το μέλλον ή το παραμικρό σχέδιο για το μετά τότε πολύ πιθανόν να έχεις έναν προσωρινό και υποστηρικτικό ρόλο στη ζωή του. Να είσαι κάτι που θα τον βοηθήσει στη μεταβατική περίοδο της ζωή του και όχι κάτι σοβαρό. Αυτό όμως δε θα πρεπε να το ξέρεις κι εσύ και να έχεις συμφωνήσει;

Με αγαπάει ή με χρησιμοποιεί;
unsplash

Δεν κάνετε πράγματα μαζί

Μία σχέση για να είναι πλήρης και να καλύπτει όλες τις ανάγκες του ζευγαριού χρειάζεται να περιλαμβάνει και κοινό χρόνο. Δεν αρκεί μόνο το ερωτικό κομμάτι. Αν η δική σας σχέση είναι μόνο αυτό και δεν βγαίνετε μαζί τότε το πρόβλημα είναι εμφανές. Το σεξουαλικό στοιχείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά αν δε κυκλοφορεί ποτέ μαζί σου δημόσια, αν δεν υπάρχει καθόλου ρομαντισμός, πιστεύεις πως υπάρχει μέλλον σε αυτή τη σχέση; Εκτός αν φυσικά έχετε συμφωνήσει ότι θέλετε και οι δυο σας μόνο αυτό.

Δεν κάνει καμία προσπάθεια

Έχετε φτάσει σε σημείο να μη βλέπεις καμία κίνηση από την πλευρά του; Ακόμα και για να βγείτε περιμένει να στείλεις εσύ; Η επιθυμία για διατήρηση της σχέσης δεν υπάρχει καθόλου από την δική του πλευρά και φαίνεται πως τα συναισθήματα και η επικοινωνία δεν είναι αμοιβαία. Μήπως είσαι εκεί απλώς για να γεμίζεις κάποιο κενό του;

Δεν είσαι η προτεραιότητά του

Αν νιώθεις πως δεν είσαι η προτεραιότητα του και πάντα έρχεσαι δεύτερη, δε χρειάζεται κάποια άλλη απόδειξη ότι σε χρησιμοποιεί. Ό,τι και να κάνεις είσαι στο παρασκήνιο και δεν έχεις τον ρόλο που θέλεις στη ζωή του, πάντα κάτι άλλο θα τον απασχολεί. Αυτομάτως η ισορροπία της σχέσης διαταράσσεται και σίγουρα δεν είναι ωραία τα συναισθήματα που νιώθεις καθώς βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση.

Αν βιώνεις κι εσύ αυτές τις καταστάσεις στη σχέση σου μάλλον τα πράγματα δε βαδίζουν όπως τα ήθελες. Το παν είναι να το αποδεχτείς και να μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Δώσε του την ευκαιρία να κάνει λάθος και συνειδητοποίησε ότι αξίζεις αυτό που ονειρεύτηκες. Αγάπα τον και σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις από εδώ και πέρα. Μένεις σε μία σχέση που δεν σε καλύπτει ή ξεκινάς να βρεις αυτό που αξίζεις; Νομίζω ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/me-agapaei-pragmatika-i-mipos-me-chrisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ