Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν είχες σκεφτεί ποτέ

Χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν είχες σκεφτεί ποτέ

Πού χρησιμοποιείς συνήθως το αλουμινόχαρτο; Πιθανότατα η απάντησή σου είναι στην κουζίνα για να τυλίξεις κάποια πιατέλα με φαγητό ή το τοστ που θα πάρεις μαζί σου. Υπάρχουν, όμως, πολλές άλλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που αγνοείς.


Το ήξερες ότι μπορείς να γυαλίσεις τα ασημικά με το αλουμινόχαρτο, να καθαρίσεις τα λίπη, να ισιώσεις τα μαλλιά σου;

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τις χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Άλλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Ίσιωμα μαλλιών

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τυλίξεις τις τούφες των μαλλιών σου με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια να τα περάσεις με την πρέσα.


Η πρέσα δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με τα μαλλιά σου και δεν θα καεί η τρίχα σου. Επιπλέον, η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν πιο εύκολα!

Γυάλισμα ασημικών

Πολύ απλά βούτηξε τα ασημικά σου σε ένα διάλυμα που θα φτιάξεις με νερό και μαγειρική σόδα. Άφησέ τα εκεί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτα με αλουμινόχαρτο. Δεν θα τα έχεις ξαναδεί τόσο γυαλιστερά!

Καθάρισε το μπάρμπεκιου

Όταν ψήνεις στο σπίτι, το χειρότερο πράγμα είναι το καθάρισμα του μπάρμπεκιου, με όλα τα λίπη που έχουν κολλήσει πάνω. Εάν χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο θα είναι πολύ πιο εύκολο το καθάρισμα. Βγάλε τη σχάρα κι άρχισε να την τρίβεις με αλουμινόχαρτο αντί με το σφουγγάρι. Θα δεις πολύ γρήγορα αποτέλεσμα.

Ψήσιμο

Έχεις βάλει την ψυχή σου για να φτιάξεις αυτό το κέικ με αγάπη και να βγει τέλειο. Αλλά αυτά τα καφετί σημάδια στην επιφάνειά του, δεν είναι αυτό ακριβώς που περίμενες. Τι μπορείς να κάνεις; Για να αποφύγεις να καεί το κέικ, κάλυψε το με αλουμινόχαρτο.

Σκιάχτρο

Εάν η κηπουρική είναι ένα απ’ τα αγαπημένα σου χόμπι, σίγουρα θα θέλεις να κρατήσεις μακριά απ’ τα φυτά σου πουλιά που μπορεί να τα καταστρέψουν. Αντί να φτιάξεις ένα σκιάχτρο, μπορείς να κόψεις λωρίδες αλουμινόχαρτου και να τις κρεμάσεις στα φυτά και στα δέντρα. Τα πουλιά θα μείνουν μακριά!

Σιδέρωμα

Αυτό το tip βασίζεται στη λογική που λέγαμε για το ίσιωμα των μαλλιών. Αν βάλεις ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μεταξύ σιδερώστρας και ρούχου θα φυλακιστεί η θερμοκρασία από το σίδερο και θα τελειώσεις πιο γρήγορα!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/chriseis-toy-aloyminochartoy-poy-den-eiches-skeftei-pote/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ