Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε στον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε στον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων

Ένας από τους μύθους στην καθαριότητα του σπιτιού μας, είναι ότι τα δερμάτινα έπιπλα και γενικότερα οι δερμάτινες επιφάνειες είναι πολύ δύσκολες στον καθαρισμό και την συντήρησή τους. Αν λοιπόν πιστεύετε ότι τα δερμάτινα καθίσματα χρειάζονται περισσότερη συντήρηση, κάνετε λάθος. Απλώς χρειάζεται να έχετε γνώση για το πώς να τα καθαρίζετε και να τα φροντίζετε. Εάν προσέχετε καλά το δέρμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια. Θα σας παρουσιάσω 4 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων!


ξεχνάτε την σκόνη

Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να φροντίζετε τα δερμάτινα έπιπλα και οι χρήστες δερμάτινων επίπλων συχνά ξεχνούν πόσο σημαντική είναι η αφαίρεση της σκόνης. Το δέρμα στεγνώνει όταν συσσωρεύεται ένα στρώμα σκόνης στην επιφάνειά του. Ξεσκονίζοντας τακτικά τα δερμάτινα έπιπλα, μπορείτε να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης. Συνιστάται να σκουπίζετε απαλά το δέρμα με ένα υγρό πανί.

προκαλείτε χειρότερους λεκέδες

Όταν εμφανίζονται λεκέδες σε δερμάτινα έπιπλα, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Αρχικά, καθαρίστε αμέσως τον λεκέ με ένα στεγνό πανί για να απορροφήσει όλη την υγρασία. Αποφύγετε να τρίβετε το δέρμα και να απλώνετε το υγρό. Εάν ενεργήσετε γρήγορα όταν χυθεί υγρό στο δέρμα, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τη δημιουργία λεκέδων.

χρησιμοποιείτε περιττά καθαριστικά

Αντί για χημικά καθαριστικά για τις δερμάτινες επιφάνειες, αρκεί να χρησιμοποιείτε μόνο σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τους λεκέδες. Τα χημικά προϊόντα στεγνώνουν το δέρμα με την πάροδο του χρόνου και προκαλούν ρωγμές.

τα εκθέτετε σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία

Είναι ο ήλιος που βλάπτει το δέρμα από λεκέδες και λάθος καθαριστικά. Το φως του ήλιου προκαλεί ξεθώριασμα του δέρματος. Όσο πιο φυσικό είναι το δέρμα, τόσο πιο πολύ θα ξεθωριάζει το χρώμα του. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε δερμάτινα έπιπλα σε σημεία που δεν θα δέχονται άμεσο ηλιακό φως ή να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες για να μπλοκάρετε το φως του ήλιου.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/4-lathi-ston-katharismo-dermatinwn-epiplwn/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ