Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧάρτης: Πόσα χρόνια έμεινε η κάθε περιοχή της Ελλάδας κάτω από τον...

Χάρτης: Πόσα χρόνια έμεινε η κάθε περιοχή της Ελλάδας κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού. Και γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Μπορεί να μιλάμε για «400 χρόνια σκλαβιάς» πριν έρθει η Επανάσταση, ωστόσο αυτός είναι ένας γενικός μέσος όρος. Αφού υπήρχαν Ελληνικές περιοχές που έμειναν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό για περισσότερα χρόνια. Κάποιες άλλες έμειναν λιγότερα χρόνια, ενώ υπήρχαν και περιοχές που δεν πέρασαν ποτέ στα «χέρια» των Οθωμανών.


Τον παρακάτω χάρτη έφτιαξε το wedaneus.home.blog, στηριζόμενο κυρίως σε εγκυκλοπαιδικές πηγές. Στον χάρτη αυτόν, παρουσιάζονται κατά προσέγγιση οι περιοχές και οι χρονολογίες οθωμανικής κατάκτησης ανά περιοχή, με τις αντίστοιχες περιοχές και χρονολογίες απελευθέρωσης. Απο τις χρονολογίες προκύπτει και ο συνολικός χρόνος οθωμανικού ελέγχου, κατά προσέγγιση, ανά περιοχή της ελλαδικής επικράτειας.

https://www.xtesini.gr/wp-content/uploads/2022/03/greeceoa.png

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ