Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα ταξίδια μας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένους από την απόκτηση υλικών αγαθών...

Τα ταξίδια μας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένους από την απόκτηση υλικών αγαθών σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ταξίδια διευρύνουν το μυαλό – αλλά αποδεικνύεται ότι μπορούν επίσης να μας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένους από το να αγοράζουμε υλικά αγαθά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.


Η έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξόδεψαν χρήματα σε διακοπές και ταξιδιωτικές εμπειρίες ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που ξόδευαν τα χρήματά τους σε υλικά αγαθά.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science, συμμετείχαν σε έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στην Ελβετία σχετικά με τις συνήθειες δαπανών και την ευημερία τους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίησή τους από τη ζωή σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10 και επίσης ρωτήθηκαν πόσα χρήματα είχαν ξοδέψει σε υλικά αγαθά και ταξίδια τον περασμένο μήνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν ξοδέψει χρήματα σε ταξιδιωτικές εμπειρίες τον περασμένο μήνα ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που είχαν ξοδέψει τα χρήματά τους σε υλικά αγαθά.

Είναι ενδιαφέρον ότι η επίδραση του ταξιδιού στην ευτυχία ήταν ακόμη ισχυρότερη από την επίδραση της αγοράς υλικών αγαθών στην ευτυχία.

Έτσι, αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα ευτυχίας σας, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ