Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Το μυστικό για να...

Σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Το μυστικό για να τα εξαφανίσεις!

Σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύροι κύκλοι! Και μόνο που τα σκέφτομαι νευριάζω. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ό,τι κι αν κάνω αυτά παραμένουν εκεί. Κάτι άλλο που με νευριάζει ακόμα περισσότερο είναι πως γνωρίζω ότι είναι φυσιολογικό να τα έχω, γιατί ως ανθρώπινο ον, το μέρος κάτω από τα μάτια μου είναι φυσικά πιο σκούρο από το υπόλοιπο πρόσωπό μου, επειδή το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό με πολλά αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, αλλά βλέπεις τα πρότυπα ομορφιάς, θέλουν να το διορθώσουμε.


Κι αφού έκανα όλο αυτόν τον μονόλογο για να τα βγάλω από μέσα μου ήρθε η ώρα να βοηθήσω και εσένα, αλλά και εμένα ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το μαρτύριο όσο πιο γρήγορα γίνεται! Η πιο εύκολη λύση; Μάθε πώς να εφαρμόζεις σωστά το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια σου!

 

Μαύροι κύκλοι αντιμετώπιση: Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Προετοίμασε το δέρμα σου

 

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, τα πάντα ξεκινούν από γερές βάσεις. Και δεν εννοώ το foundation, το οποίο μπορεί να το παρακάνει και να κάνει το σημείο κάτω από τα μάτια να φαίνεται ακόμα χειρότερο. Αντ ‘αυτού, σκέψου να βάλεις πρώτα ενυδατική κρέμα.

Το ξηρό δέρμα θα φαίνεται κουρασμένο και θαμπό, ανεξάρτητα από το πόσο concealer έχεις τοποθετήσει πάνω του. Βάλε μια σταγόνα κρέμα ματιών στην άκρη του δακτύλου σου και ταμπόναρε ελαφρά κατά μήκος της περιοχής κάτω από τα μάτια, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω.

Αν έχεις μαύρους κύκλους, διόρθωσε το χρώμα

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια συχνά συνοδεύονται από υπερμελάγχρωση λόγω της συγκέντρωσης αίματος στην περιοχή, η οποία μπορεί να φαίνονται μωβ ή μπλε. Εάν δεν έχεις μαύρους κύκλους, παράλειψε αυτό το βήμα και προχώρησε στο βήμα 3.

Σε αντίθεση με το απλό concealer, η χρήση μιας απόχρωσης που διορθώνει το χρώμα θα εξουδετερώσει ουσιαστικά όποια ατέλεια θέλεις να κρύψεις. 

Μια γρήγορη εξήγηση: Χρησιμοποίησε συμπληρωματικά χρώματα για να ακυρώσει το ένα το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται για τη διόρθωση των ενοχλητικών κύκλων κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να προσεγγίσεις ηλιόλουστα χρώματα, όπως το ροδακινί, το κίτρινο και το πορτοκαλί. 

μαύροι κύκλοι αντιμετώπιση

Pexels

Εάν έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνε ένα περίγραμμα

Εάν δεν έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια, παράλειψε αυτό το βήμα και προχώρησε στο βήμα 4.

Διαφορετικά, επίλεξε ένα πιο άκαμπτο/παχύτερο concealer balm, που είναι δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το δέρμα σου, αλλά ιδού το πρόβλημα: Εφάρμοσέ το μόνο κάτω από τις σακούλες, σα να δημιουργείς ένα περίγραμμα. Γιατί κάτω και όχι πάνω; Γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς την ψευδαίσθηση της ανύψωσης, όπως ακριβώς κάνει το contouring στα ζυγωματικά σου.

 

Εφάρμοσε ένα κρεμώδες και υγρό concealer

Πάρε ένα δεύτερο πιο κρεμώδες – υγρό concealer, που είναι λίγο πιο κοντά στον πραγματικό τόνο του δέρματός σου. Σχεδίασε ένα ανεστραμμένο τρίγωνο ακριβώς εκεί που βρίσκονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια σου με το σημείο του να τελειώνει στη μέση του μάγουλού σου. Έπειτα, άπλωσέ το.

 

Tags : Skincare

Μαρία Μπενέτογλου 

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/sakoyles-kai-mayroi-kykloi-kato-apo-ta/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ